Open Monumentendag 2023

Comité Tholen

 
 

Open Monumentendag 2023 op het eiland Tholen

Ook in 2023 organiseert de Heemkundekring Stad en Lande van Tholen, vanaf 2022 samen met de Heemkundekring Philippuslandt, namens de gemeente Tholen de Open Monumentendag lees verder...

Ook in 2023 organiseert de Heemkundekring Stad en Lande van Tholen, vanaf 2022 samen met de Heemkundekring Philippuslandt, namens de gemeente Tholen de Open Monumentendag op 9 september 2023. De opening zal plaatsvinden in Poortvliet, waarna alle kernen een aantal monumenten openstellen. Stadsgidsen organiseren stads- en dorpswandelingen in Tholen Sint-Maartensdijk en Sint-Annaland. De leden van de Stichting Streekdracht Tholen zijn in verschillende kernen de klederdrachten tonen uit voorbije tijden, molens zullen draaien en oude ambachten komen weer tot leven. Muziek klinkt in de straten en kerkorgels spelen. U kunt zelf ook op sommige orgels terecht!

lees minder
Comité Tholen op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Tholen?

Het comité wordt gevormd door bestuursleden van de heemkundekring Stad en Lande van Tholen en Heemkundekring Philippuslandt, bijgestaan door enkele vrijwilligers.

Deelnemende plaatsen

In bijna alle plaatsen in de gemeente Tholen zijn er monumenten die meedoen. Dus in Tholen, Poortvliet, Scherpenisse, Sint-Maartensdijk, Sint-Annaland, Oud-Vossemeer en Sint Philipsland. Alleen in Stavenisse is het stil vanwege de restauratie van de Kerk.