Open Monumentendag 2019

Comité Tytsjerksteradiel

 
 
Ontdek de mooiste monumenten
van Tytsjerksteradiel en omgeving.

Comité Tytsjerksteradiel

‘Route du Suwâld’ De erfgoedstichting Karakteristyk Tytsjerksteradiel organiseert  de  Open Monumentendag in Tytsjerksteradiel samen met de  Werkgroep Historisch Suwâld. Bij een zevental monumentale of karakteristieke lees verder...

‘Route du Suwâld’

De erfgoedstichting Karakteristyk Tytsjerksteradiel organiseert  de  Open Monumentendag in Tytsjerksteradiel samen met de  Werkgroep Historisch Suwâld. Bij een zevental monumentale of karakteristieke panden staan de deuren voor u open. Binnen krijgt u een mooi verhaal of een muzikaal onthaal. De veerman zet u nog altijd naar de overkant van ’s morgens 10 uur tot ’s avonds 6 uur.  Maar nu alleen voor het plezier.  De horeca bij de “zonnepont” Schalkediep is een goed startpunt voor een historische wandeling door Suwâld.

lees minder
Wie is Comité Tytsjerksteradiel?

De stichting Karakteristyk Tytsjerksteradiel organiseert ieder jaar de Open Monumentendag in de gemeente. Dat past naadloos bij onze doelstelling om het streekeigen erfgoed en het historische landschap te beschermen en onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Naast Open Monumentendag staan er  lezingen en dorpswandelingen op het programma. Jaarlijks reikt de stichting de Karakteristykpriis uit, voor een voorbeeldig gerestaureerd pand. De Open Monumentendag organiseert de stichting altijd samen met lokale historische verenigingen. En natuurlijk met alle enthousiaste eigenaren van monumenten en karakteristieke panden.

Nieuwsbrief De Sleutel
Gek op monumenten? Meld je dan aan voor De Sleutel:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Uitgelicht
  • Mijn Monument
    In ‘Mijn Monument’ delen monumentliefhebbers uit het hele land verhalen over monumenten.
Onze partners