Fotograaf: De fortbezetting in 1915.
 
Open Monumentendag 2024

Comité Uithoorn

 
 

Tien monumenten open in Uithoorn en De Kwakel

Welkom op elf bijzondere plekken   Op Open Monumentendag 9 september 2023 zijn bezoekers welkom op elf ‘monumentale’ plekken in de Noord-Hollandse gemeente Uithoorn, dat lees verder...

Welkom op elf bijzondere plekken

 

Op Open Monumentendag 9 september 2023 zijn bezoekers welkom op elf ‘monumentale’ plekken in de Noord-Hollandse gemeente Uithoorn, dat de kernen Uithoorn en De Kwakel omvat.

De Open Monumentendag wordt geopend op een monument dat ver van beide kernen verwijderd ligt, in het uiterste puntje van de gemeente, tegen de provincie Zuid-Holland aan: de Tolhuistuin. Verder kan men een kijkje nemen in Fort aan de Drecht, De Thamerkerk, het oude gemeentehuis en het voormalige station Uithoorn bijvoorbeeld. Nieuw is dat dit jaar het voormalige station De Kwakel, nu woonhuis, ook van binnen kan worden bekeken. En in De Kwakel zelf is ’t Enge Bos te bezoeken, dat achter een monumentale boerderij verscholen ligt. Het is een privé-bos dat sinds 1968 groeit op voormalige weilanden in de polder. Een bewijs dat dit bos niet alleen in Fabeltjesland bestaat!

Bij mooi weer is een fietstocht langs de elf bijzondere plekken aan te bevelen. Veel plezier en vergeet dan niet af te stappen om een kijkje te nemen!

lees minder
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Uitgelicht
  • Open Monumenten Klassendag
    Ontdek onze vernieuwde Open Monumenten Klassendag! Het lesmateriaal de klassendag, met o.a. een 3D wereld, kun je op elk moment...