Open Monumentendag 2021

Comité Wijchen

 
 
Ontdek de mooiste monumenten
van Wijchen en omgeving.

Werkgroep Open Monumentendag

Vanuit de Historische Vereniging Tweestromenland brengen we elk jaar samen met de vrijwilligers van de monumenten het Open Monumentenweekend programma bij elkaar. Er wordt geprobeerd lees verder...

Vanuit de Historische Vereniging Tweestromenland brengen we elk jaar samen met de vrijwilligers van de monumenten het Open Monumentenweekend programma bij elkaar.

Er wordt geprobeerd om elk jaar in het landelijke thema een expositie op te zetten in de Raadzaal van Kasteel Wijchen.

De Werkgroep (WG) onderhoudt contact met de monumenthouders en beheerders en de daar werkzame vrijwilligers, updatet de landelijke website en communiceert voor de deelnemende monumenten centraal naar de pers.

De WG onderhoudt ook een eigen Facebookpagina Open Monumentendag Wijchen. Like die pagina! Daar wordt regelmatig gepost, gecross-post en kunt u mooie foto’s en foto-albums van Wijchense monumenten bekijken. De diverse activiteiten en opengestelde monumenten worden daar ook bijgehouden.

lees minder

Mijn monument is jouw monument

2021: Mijn monument is jouw monument. Op dit moment wordt het programma nog ontwikkeld. Maas en Waal breed, zetten we met vier gemeenten (Wijchen, Beuningen, lees verder...

2021: Mijn monument is jouw monument.

Op dit moment wordt het programma nog ontwikkeld.

Maas en Waal breed, zetten we met vier gemeenten (Wijchen, Beuningen, Druten en West Maas & Waal) in op de gebrandschilderde ramen in kerken. Welke kerken en hoeveel kerken haar deuren gaan open is nog niet helemaal bekend.

Er zal een publicatie voor Open Monumentendag komen, waarin de gebrandschilderde ramen worden beschreven.

Daarnaast ontwikkelt OMD Wijchen een multi geocache waarin de monumenten in Wijchen en haar kernen centraal staan. Deze kan het hele jaar door publiek gebruikt en gespeeld worden.

lees minder
Comité Wijchen op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Deelnemende plaatsen

Open Monumentendag Wijchen nodigt jong en oud uit om in het landelijke thema ‘Mijn monument is jouw monumen’ één of meerdere monumenten gratis te bezoeken. Vele monumenten kunt u in een wandel-, fiets-, of autoroute combineren. Vaak zijn er informatieborden aanwezig en u kunt het monument ook uitstekend rondom, van de buitenzijde, beleven met een (multi) Geocache.

De gemeente Wijchen bestaat uit acht kernen, (zeven kerkdorpen) met 202 gemeentelijke, en 98 Rijksmonumenten. Drie kastelen in de plaatsen Wijchen, Hernen en Batenburg, vier molens, vele prachtige kerken, boerderijen, en woonhuizen. Batenburg heeft een beschermd stadsgezicht, Leur is tot op heden een heerlijkheid.

In verband met Corona gelden bij de volledig opengestelde Wijchense monumenten lokale Corona preventiemaatregelen. Wij verzoeken we u om begrip en medewerking. Denk aan afstand houden, handen wassen, ontsmetten, maximale bezoekersaantallen en maximale gezinssamenstellingen en het contactformulier in vullen.