Open monumentendag 2019

Comité Wijdemeren

 
Ontdek de mooiste monumenten
van Wijdemeren en omgeving.

lees minder

Plekken van plezier

Loosdrecht heeft het thema ‘Plekken van plezier’ vertaald als een presentatie van plekken van plezier door de jaren heen. Dit keer geen monumenten die zijn lees verder...

Loosdrecht heeft het thema ‘Plekken van plezier’ vertaald als een presentatie van plekken van plezier door de jaren heen.

Dit keer geen monumenten die zijn opgenomen in een fietstocht of wandeling, hoewel het historische fietsrouteboekje deze dag verkrijgbaar is bij de Historische Kring Loosdrecht.
De presentatie is in de Magneet, het verenigingsgebouw van de Historische Kring Loosdrecht.
Deze dag zal er tussen 10:00 en 16:00uur een permanente vertoning plaats vinden van foto’s en prentbriefkaarten van locaties als zwembaden, watersport, Koninginnedag, bevrijdingsoptochten en sport en spel in Loosdrecht.

Ongelofelijk dat er behalve een binnenbad, in heel Loosdrecht nu geen openlucht zwembad meer bestaat. Des te leuker is het om de rijke watersporthistorie terug te zien.

Locatie: Historische Kring Loosdrecht, gebouw de Magneet, Nieuw-Loosdrechtsedijk 49a 1231 KM Loosdrecht.

13 september – Ceremonie onthullen monument vliegtuigcrash 1943.

In de oorlog 1940-1945 is in Nederhorst den Berg een Canadese bommenwerper neergestort. De stoffelijke resten van de 5 bemanningsleden zijn uit de wrakstukken gehaald en begraven op het War Cemetery in Leusden.

Het bestuur van de Historische Kring Nederhorst den Berg wil de vijf jonge helden in herinnering houden met een gedenkteken in de nabijheid van de plaats waar zij om het leven zijn gekomen.

De onthulling van het monument staat voor vrijdag 13 september a.s. op het programma. Bij de ceremonie zijn aanwezig:

de nabestaanden uit Canada en Engeland, de commissaris van de Koning van Noord-Holland, de burgemeester van Wijdemeren en een delegatie van het ministerie van defensie. De kinderen van de groepen 8 van de 3 basisscholen zingen tijdens de ceremonie de volksliederen. Het geheel wordt muzikaal opgeluisterd door de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht. Meer informatie over het programma voor de ceremonie volgt via de website: www.historischekring.nl

Historische kring “in de Gloriosa Ankeveen, ’s-Graveland en Kortenhoef

 Activiteiten op OMD van 14 september 2019. Van 10.00u tot 16.00u georganiseerd door de Historische Kring “In de Gloriosa”  Ankeveen, `s-Graveland en Kortenhoef. In samenwerking met “Stichting Monumentenbezit” en Natuurmonumenten.

  1. In het verenigingsgebouw van de Historische Kring, Kerklaan 89, 1241CL, Kortenhoef. Een fototentoonstelling over Plekken van Plezier in `s-Graveland tevens is de oudheidskamer open. Hier is ook voor een vriendenprijs een fietsboekje voor Wijdemeren aan te schaffen met de adressen.
  2. “Trompenburgh”, Zuidereinde 43, 1243KK `s-Graveland. De buitenplaats van Luitenant-admiraal Cornelis Tromp. Is open van 10.00u tot 17.00u en biedt een digitale rondleiding.
  3. De siertuin van “Gooilust” Zuidereinde 49, 1243CL te `s-Graveland is open van 10.00u tot 17.00u. Daar is buiten een kleine fototentoonstelling van de Fam.Blaauw en bezoekers, en natuurlijk foto`s van de exotische dieren die op Gooilust hebben gelopen.
  4. In Ankeveen op de dorpse zaterdagmarkt aan het Stichts End, naast de R.K.Kerk, buiten een fototentoonstelling over Plekken van Plezier in Ankeveen.
  5. In Veenstaete, Oudergaarde 1, 1241AX te Kortenhoef om 11.00/13.00 en 15.00u een diapresentatie van de Plekken van Plezier in Ankeveen, `s-Graveland en Kortenhoef.
  6. In de “Oude School”, Kortenhoefsedijk 145, 1241LX te Kortenhoef. Een fototentoonstelling over Plekken van Plezier in Kortenhoef.

N.B. Als het weer slecht is, gaan de fototentoonstellingen buiten niet door.

lees minder
Comité Wijdemeren op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Deelnemende plaatsen