OMD en het coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus werden de plannen van de lokale, organiserende Comités flink in de war geschopt. Veel Comités zijn op dit moment nog druk bezig om alle mogelijkheden in kaart te brengen om in september iedereen in Nederland te laten genieten van onze mooie monumenten. Wij zien veel creatieve oplossingen om binnen de maatregelingen die gelden toch te komen tot een invulling aan deze mooie dag: door fysiek bezoek aan een monument met een reservering, door wandel- of fietsroutes en in sommige steden wordt zelfs gekozen voor een digitale uitvoering van Open Monumentendag.

OMD gaat door – monumenten wel beperkt open

Oftewel, dit jaar is Open Monumentendag anders dan anders! Maar Open Monumentendag gaat in de meeste gemeenten door. Al zijn monumenten dus wel beperkt open of er zijn leuke alternatieven bedacht. Op dit moment wordt de website nog gevuld met het aanbod. Vanaf 1 juli kunt u op onze website de open monumenten bekijken en uw bezoek reserveren. De komende maanden zal de lijst met monumenten nog verder groeien.

Plan uw bezoek goed

Vanaf 1 juli kunt u op onze website uw bezoek plannen. Er zijn echter ook steden waar helemaal niets georganiseerd wordt. Belangrijk is dat u vantevoren goed kijkt waar u heen kunt, en dat u bij een bezoek of een andere activiteit een plekje reserveert. Zo komt u niet voor niets en komen er niet teveel mensen tegelijk bij elkaar. Al met al wensen wij u veel plezier!!