Nieuws

Coronavirus en Open Monumentendag 2020

In deze bizarre en onzekere tijden rondom het coronavirus is het even zoeken naar nieuwe manieren van denken en doen. We weten nog niet wat de toekomst brengt nu het kabinet onze ‘social distancing’ verlengd heeft tot eind april. Ondertussen wordt er keihard gewerkt door mensen in de zorg, waarvoor HULDE!

Deze tijd van het jaar is het moment dat alle Comités opstarten voor de Bankgiro Loterij Open Monumentendag 2020. Ook Nederland Monumentenland is druk bezig met de voorbereidingen. Het is lastig is om te bepalen wat te doen met Open Monumentendag 2020. Vanuit de landelijke organisatie zeggen wij: als de situatie het in september toelaat, zet in elk geval de deuren van alle monumenten open – want Open Monumentendag gaat ook met ‘social distancing’ gewoon door. Wellicht betekent het dat de editie 2020 een ‘light versie’ wordt ten opzichte van voorgaande jaren, maar dat is iets wat we allemaal even moeten accepteren.

September is nog best ver weg! Wij streven er hoe dan ook naar, om Nederland te laten genieten van de prachtige monumenten die ons land rijk is. Ook met het behoud van het thema leermonument. Lees hier meer over het thema.

Deel dit nieuws