Open Monumentendag Kampen


Kamper Kogge
Kamper Kogge

Boeren, Burgers en Buitenlui!
Het thema van 2017 past heel goed bij de Hanzestad Kampen. Kampen was eeuwenlang een belangrijke handels- en garnizoensstad en dus per definitie een plaats waar lieden van binnen én buiten elkaar voortdurend tegenkwamen. Dit gebeurde met name in openbare gebouwen, in kerken en kloosters, op markten en in herbergen, en ook in de kazernes. Veel van deze ontmoetingsplaatsen zijn nog aanwezig, zij het vaak in een andere functie. Ga op Open Monumentendag op zoek naar de sporen die Boeren, Burgers en Buitenlui in de loop der eeuwen achterlieten.

Uitgelicht
Oude panden, nieuwe kansen
Twee panden die op het punt staan om van functie te veranderen, zijn het Gotisch Huis (Oudestraat 158) en het schoolgebouw bij de Van Heutskazerne (Buiten Nieuwstraat 85). Beide staan al jaren leeg en op de drempel van een nieuwe toekomst. Voor het zover is, mag u nog even een kijkje nemen!

Kerkenstad Kampen
Er zijn natuurlijk weer veel kerken geopend. De Bovenkerk pakt uit met een mooi programma met lezingen, muziek en orgelwandelingen door Kampen. De kerk van het mooie dorp Wilsum, één van de oudste kerken van Overijssel, is weer podium van amateurmuziek. U kunt ook zelf muziek komen maken!

Voor kinderen
Voor kinderen is er ook van alles te doen op Open Monumentendag. Knutselen, kleuren, speuren, koeien melken en pannenkoek eten zijn ingrediënten voor een leuke en leerzame dag. Ook kun je op stap met Wouter, een middeleeuwse jongen die je met een speurtocht leidt langs interessante plekken in de stad! De speurtocht is af te halen bij het Stedelijk Museum Kampen.

Prachtig buitengebied
Bezoek zeker ook het buitengebied van Kampen, met mooie dorpen, kerken en boerderijen. Museumboerderij Erf 29 pakt dit jaar extra uit met diverse activiteiten en een fietsroute over het bijzondere Kampereiland.

Volg ons via facebook:
https://www.facebook.com/OMDKampen  • Delen via 

Algemene informatie