Fotograaf: © Iris Ooms
Monument

De Oude Redschuur

Za

Adres

Rijnmond 200, Katwijk

Openingstijden

za 10 sep. 10:00 - 16:00

Achtergrond informatie uitklap icoon

De Oude Redschuur / Reddingboot Kurt Carlsen

De Oude Redschuur aan de Rijnmond in Katwijk. U kent die vast wel; die loods met z’n opvallende blauwwitte strepen op de deuren. Op Monumentendag kunt u er een kijkje gaan nemen. In de botenloods is dan onder andere de oude reddingboot Kurt Carlsen te zien, die van 1953 tot 1990 dienst heeft gedaan in Noordwijk. Tegenwoordig is de Kurt Carlsen een varend monument en van hetzelfde type als de voormalige Katwijkse reddingboten Barend van Spreekens en Casparis.

De Oude Redschuur, gebouwd in 1951 voor reddingboot Baron van Kattendijcke van KNRM Katwijk, is een gemeentelijk monument en al ruim twintig jaar niet meer in gebruik als standplaats voor de Katwijkse reddingboot. Die staat sinds de eeuwwisseling een stuk dichterbij zee in een nieuwe botenloods naast het parkeerterrein Noordduinen.

De loods aan de Rijnmond biedt in de wintermaanden nog wel onderdak aan de bomschuit KW88, die in zomerse maanden bij de Vuurbaak staat aan de Boulevard.

De Oude Redschuur is drie jaar geleden gerestaureerd en ziet er van buiten én van binnen weer fantastisch uit. De loods is in beheer bij Stichting Kattekse CultUren, die de botenloods graag open stelt voor iedereen die daar gebruik van wil maken. Een voorstelling, een vergadering, een concert, een expositie, etc.

Oude Redschuur, Rijnmond 200

www.deouderedschuur.nl

FB: De-Oude-Redschuur

[email protected]

Foto: Reddingboot Kurt Carlsen in de Oude Redschuur aan de Rijnmond. © RD

Deel dit monument

Adres

Rijnmond 200, Katwijk

Openingstijden

za 10 sep. 10:00 - 16:00

Achtergrond informatie

Type monument:
Industrieel erfgoed
Oorspronkelijke functie:
Botenloods KNRM
Bouwperiode:
1951
bekijk alle monumenten in
Katwijk