Monument

De Rode Schuur

Programma
Za
Zo
Nieuw in onze lijst met monumenten is De Rode Schuur, werkplaats voor Kunst en Ambacht! Kunstschilder Daniel Tavenier toont er zijn werk en geeft er les, maar je vindt er ook een grafische werkplaats waar oude druktechnieken weer in ere hersteld worden!

Adres

Bronckhorststraat 41, Noordwijk-Binnen

Openingstijden

za 9 sep. 11:00 - 17:00
zo 10 sep. 11:00 - 17:00

Achtergrondinformatie uitklap icoon

Dit gemeentelijk monument werd gebouwd in 1929 in een mooie ‘nieuwezakelijkheid’ stijl, een beetje art-deco. In de ramen in de hal van het woonhuis  bijvoorbeeld, vindt men hand gegraveerde ramen met afbeeldingen van de narcis, de tulp en de hyacint. Het was het bollenbedrijf van de familie de Groot, die er tot 1992 bleef wonen, al was het bollenbedrijf geruime tijd eerder gestopt.
Het perceel werd verkocht aan familie Le Clercq, die er een lampenkappenfabriekje in vestigde; vervolgens werden het woonhuis en twee bollenschuren doorverkocht aan Hans en Carolien Blankenstein. Hans Blankenstein overleed datzelfde jaar; in 1994 trouwde Carolien met de kunstschilder Daniel Tavenier waarmee het perceel met ateliers een culturele bestemming kreeg. Na het overlijden van Carolien is de culturele bestemming gehandhaafd en verder uitgebreid als een Arts and Crafts beweging: ruimte en tijd voor kunst en ambacht. Sinds kort werkt Daniel, samen met zijn vrienden en familie verder aan de ontwikkeling van dit concept onder de naam ‘De Rode Schuur’. Zie voor de verschillende activiteiten in de Rode Schuur ook de website www.derodeschuur.com

Levend Erfgoed

Deel dit monument

Adres

Bronckhorststraat 41, Noordwijk-Binnen

Openingstijden

za 9 sep. 11:00 - 17:00
zo 10 sep. 11:00 - 17:00

Achtergrondinformatie

Type monument:
Monument van ontspanning
bekijk alle monumenten in
Noordwijk-Binnen