Monument

De Wittenberg

Za

Adres

Krakelingweg 10, Zeist

In het kort

  • Expositie in de centrale hal.
  • Rondleidingen op maat door het gebouw.

Openingstijden

za 10 sep. 11:00 - 16:00

Achtergrond informatie uitklap icoon

De Reformatorische Bijbelschool begint in 1972 met 12 leerlingen. Na een periode van groei en meerdere verhuizingen volgt in 1980 de stap naar het voormalige internaat van het Christelijk Lyceum. Er zijn op dat moment zeventig studenten. In 1992 wijzigt de naam in De Wittenberg, een verwijzing naar de Duitse plaats waar Maarten Luther zijn 95 stellingen aan de kerkdeur heeft gespijkerd.

De Wittenberg heeft zich ontwikkeld tot een christelijke community rondom drie hoofdactiviteiten: een leefgemeenschap, een gastenverblijf van waaruit retraites worden aangeboden en het tussenjaar Inside Out. Zorgen voor elkaar en voor de wereld staat hoog in het vaandel en dat past uitstekend bij het monumentendagthema duurzaamheid.

Het gebouw van de architectenbroers Stuivinga is gebouwd met een bospad van het Slotcomplex als zichtas aan de zuidzijde. Het ontwerp heeft vele kenmerken van de Amsterdamse Schoolstijl. Let maar eens op het ingangsportaal, de brievenbus en de gemetselde plantenbakken.

Samen met reünisten van het jongensinternaat besteedt het team van De Wittenberg aandacht aan het 100-jarig bestaan van het gebouw en de geschiedenis van de bewoners door de jaren heen. U bent welkom bij een expositie in de centrale hal en rondleidingen op maat.

Deel dit monument

Adres

Krakelingweg 10, Zeist

In het kort

  • Expositie in de centrale hal.
  • Rondleidingen op maat door het gebouw.

Openingstijden

za 10 sep. 11:00 - 16:00

Achtergrond informatie

Type monument:
Religieus erfgoed
Monument status:
Rijksmonument
bekijk alle monumenten in
Zeist