Monument

Het oude stadhuis – Gorcums Museum

Za

Adres

Grote Markt 17, Gorinchem

Openingstijden

za 14 sep. 10:00 - 17:00

Dit pand uit 1860 is het voormalige stadhuis en was tot 1953 ook politiebureau. Daarvoor stond hier ook al een middeleeuws stadhuis, vleeshal en waag. In 1994 werd er een nieuw stadhuis buiten de vesting gebouwd. Sindsdien zit het Gorcums Museum in het oude stadhuis. Het museum vertelt bekende en onbekende verhalen uit de geschiedenis van de stad, zoals de internationaal bekende Martelaren van Gorcum, Hugo de Groot en Gorcumse schilders uit de Gouden Eeuw.

In het oude stadhuis, een prachtig gebouw op de Grote Markt, vind je het Gorcums Museum. Het museum vertelt de geschiedenis van de stad, heeft een verzameling Gorcumse schilderijen uit de Gouden Eeuw en laat Gorcumse kunst zien van nu.

Op de eerste verdieping krijg je een overzicht van de geschiedenis van de stad vanaf de middeleeuwen tot nu. Met de Martelaren van Gorcum, de strijd tegen het water, de vestingwerken en portretten van bekende en onbekende Gorcumers, tot de onnavolgbare burgemeester Van Rappard toe.

Er is ook altijd een tijdelijke tentoonstelling. Nu is dat ‘Dromen van bomen’. Bomen blijven intrigeren. Ze zijn niet alleen nuttig en mooi, maar ook de longen van onze planeet. Niet voor niets laten kunstenaars zich al eeuwen door hen inspireren. Het Gorcums Museum organiseert een tentoonstelling met een verrassende combinatie van oude en nieuwe werken over de boom en het bos.

 

Deel dit monument

Adres

Grote Markt 17, Gorinchem

Openingstijden

za 14 sep. 10:00 - 17:00
bekijk alle monumenten in
Gorinchem
Instagram
Hashtag #