Monument

Grote Kerk

Programma
Za
Zo
Grote Kerk staat niet vermeld in het programmaboekje van comite Den Haag maar is wel open op zaterdag en zondag. Er zijn twee ingangen : grote rode deuren van de Haagse Toren aan de Torenstraat of grote rode deuren van de Stadsentree aan de kant van het oude stadhuis.

Adres

Rond de Grote Kerk ong., Den Haag

Openingstijden

za 9 sep. 11:00 - 16:00
zo 10 sep. 12:00 - 16:00

Achtergrondinformatie uitklap icoon

De Grote of St. Jacobskerk, tegenwoordig in gebruik als evenementenlocatie, behoort samen met het Binnenhof tot de oudste gebouwen van Den Haag. Vermoedelijk was er al in de 13e eeuw een houten kerk op dezelfde plek. Die bestond toen uit een houten kapel. Rond 1420 verrees de zeskantige toren en aan het eind van de 15e eeuw had de stijlvolle kerk zijn huidige omvang bereikt.

De Grote Kerk heeft veel bezienswaardigheden, waaronder de onlangs gerenoveerde wapenborden. Deze borden verwijzen naar de bijeenkomst van de ridders van de Orde van het Gulden Vlies in de Grote Kerk in 1456. In de Grote Kerk bevinden zich ook andere monumenten, waaronder het imposante praalgraf van admiraal Jacob van Wassenaer Obdam. Hij voerde het opperbevel over de Hollandse vloot in de 17e eeuw.

Activiteiten:

  • Onze toegewijde vrijwilligers kunnen u van informatie en een rondleiding voorzien
  • Koffie en thee te koop
  • Ondanks dat deze kerk aan de eredienst is onttrokken, is er een kapel waar een kaarsje kan worden aangestoken voor een moment van bezinning.

 

Levend Erfgoed

Deel dit monument

Adres

Rond de Grote Kerk ong., Den Haag

Openingstijden

za 9 sep. 11:00 - 16:00
zo 10 sep. 12:00 - 16:00

Achtergrondinformatie

Type monument:
Religieus erfgoed
bekijk alle monumenten in
Den Haag