Monument

Historische Theetuin Bartiméus

Adres

Driebergsestraatweg te Doorn 44, Driebergen-Rijsenburg

Praktische informatie

♫♪♫♪

Achtergrond informatie uitklap icoon

De theetuin ligt op het terrein van Bartiméus richting Doorn. In de moestuin kan men zelf gekweekte kruiden, groenten en bloemen plukken tegen een klein prijsje. Het is heerlijk toeven op het terras met een geurige kop thee.

Achtergrond informatie:

Sinds 2010 is de oude moestuin van het landgoed La Forêt, dat deel uitmaakte van het grotere Landgoed Hydepark, weer helemaal opgeknapt. Het grote landgoed was vroeger in handen van de bankiers familie Van Loon. Er was onder meer een groot landhuis van 70 kamers, dat later door brand is verwoest. In het enorme grote naastgelegen park kunt u heerlijk wandelen en door een loofgang (berceau) naar de oranjerie lopen.

In de historische theetuin wordt u verwelkomd door de vrijwilligers en bewoners van Bartiméus (een instelling voor mensen met een visuele beperking). U kunt hier in de sfeer van weleer een kopje thee met iets lekkers erbij komen nuttigen. Er zijn in de tuin regelmatig activiteiten zoals concerten en pluk- en ruilmarkten.  U kunt zelf bloemen plukken en groenten afsnijden. Verder zijn er allerlei kruiden te koop.

De grote tuin met overal zitjes biedt veel moois en is een oase van rust. Kom gerust eens langs.

 

Deel dit monument

Adres

Driebergsestraatweg te Doorn 44, Driebergen-Rijsenburg

Openingstijden

Bezoek de website voor meer informatie over openingstijden

Praktische informatie

♫♪♫♪

Achtergrond informatie

Type monument:
Monument van ontspanning
bekijk alle monumenten in
Driebergen-Rijsenburg