Monument

Hotel Wesseling

Thema
Za
Zo
3 activiteiten
Tussen het bezoeken van de monumenten door even zitten en genieten van muziek? Dat kan bij de koffieconcerten van het Tango-orkest 'Pasion'. Wij spelen voor u romantische tango's, vrolijke milonga's en swingende walsjes in Grand Cafe De Brink. Kom luisteren onder het genot van heerlijke koffie of waag een dansje. Want natuurlijk mag op deze 'Plek van Plezier' gedanst worden!

Adres

Brink 26, Dwingeloo

Openingstijden

za 14 sep. 10:00 - 17:00
zo 15 sep. 10:00 - 16:00

Sinds 1662 bestaat hier een brouwerij met logement, gerund door dezelfde familie. Meer dan tien generaties hebben elkaar in dit bedrijf opgevolgd. Daarmee is het bedrijf het oudste familiehotel van Drenthe, en zelfs het op één na oudste familiebedrijf in Nederland. Het jaartal 1662 in de gevel duidt op het beginjaar van het bedrijf, het pand zelf is van later datum. Uit het onderzoek blijkt dat Jacob Koning in 1662 een brouwerij/herberg op deze plek had gevestigd en dat daaruit het hotel-restaurant is ontstaan. Het hotel biedt nog altijd de uitvalsbasis voor de eeuwenoude traditie van het Sint Antoniusgilde, die ieder jaar op 17 januari bijeen komen. Vanwege de rijke historie is het pand sinds 2016 opgenomen op de lijst van vrijwillige gemeentelijke monumenten van Westerveld.

De geschiedenis van brouwerij en het Sint Antoniusgilde komt op 14 en 15 september weer tot leven. Het hotel schenkt haar eigen bier ‘1662’ en verzorgt tijdens Open Monumentendag live muziek in het Grand Café Aan de Brink.

Wist je dat?

... Hotel Wesseling het op één na oudste (nog bestaande) familiebedrijf van Nederland is?

Deel dit monument

Adres

Brink 26, Dwingeloo

Openingstijden

za 14 sep. 10:00 - 17:00
zo 15 sep. 10:00 - 16:00
bekijk alle monumenten in
Dwingeloo
Instagram
Hashtag #