Monument

Landgoed Twickel

Adres

Twickelerlaan 7, Ambt delden

Achtergrond informatie uitklap icoon

U kan deze dag plekken bezoeken die normaal niet vrij toegankelijk zijn, zoals de stallen en koetshuis van kasteel Twickel en Park de Breeriet. De Breeriet is een 28 hectare groot landschapspark, in de 19e eeuw ontworpen door de landschapsarchitecten Zocher en Petzold. Dit waterrijke park, verscholen in het bos, is al sinds 1895 een natuurreservaat en fungeert thans als rustgebied voor het wild. De Breeriet is daarom alleen op afspraak onder begeleiding van een gids te bezichtigen. Maar ook op Open Monumentendag, dan gaat de toegangspoort aan het Bornsevoetpad van het slot en kan het publiek op eigen gelegenheid een gemarkeerde rondwandeling maken door de Breeriet.

Daarnaast is op deze dag het voorplein van kasteel Twickel van 10:00 uur tot 16:00 uur toegankelijk om een kijkje te nemen in de paardenstallen en het koetshuis. de collectie historische rijtuigen is te bezichtigen en de vrijwilligers die deze collectie verzorgen zijn aanwezig om toelichting te geven. Zie ook www.twickel.nl

 

Moestuindag
Binnen de muren van onze historische moestuin is er deze dag voor jong en oud van alles te doen, proeven en zien. Uiteraard zijn de hoveniers van Twickel er, voor advies en vragen over leifruit, ‘vergeten’ gewassen, bijzondere teelmethoden zoals de groente onder de bleekpot. Met bloemen uit de pluktuin maken onze tuin-vrijwilligers voor u unieke boeketten. U kunt appels, peren en ander fruit proeven en kopen, en ozne Twickel-pachters bieden bier, koeienkaas en Twents landvlees aan.

Deel dit monument

Adres

Twickelerlaan 7, Ambt delden

Openingstijden

Bezoek de website voor meer informatie over openingstijden

Achtergrond informatie

Type monument:
Kasteel of buitenplaats
bekijk alle monumenten in
Ambt delden
Instagram
Hashtag #