Monument

Mariënhage/DomusDela

Vorig jaar bezocht, tijdens Open Monumentendag, een groot aantal mensen de toen net ontdekte middeleeuwse kloostermuur in het complex Mariënhage (foto). Nu, ruim een jaar later, is de verbouwing bijna voltooid. Voor het zo ver is opent DELA nog een keer de deuren tijdens Open Monumentendag 2019.

Het gebied Mariënhage (Paterskerk, Studentenkapel, klooster etc.) is een verscholen pareltje. Het is een van de oudste plekken van Eindhoven met een rijke historie. Deze gaat terug tot de 12e eeuw. Bovendien is het een groene oase aan de Dommel, op slechts enkele minuten lopen van de Eindhovense binnenstad en het centraal station.

Als eind 2019 alles klaar is dan heeft het stadshart van Eindhoven een eigentijdse plek voor ontmoeting, verbinding en verdieping er bij: DomusDela. Voor het ontwerp van de monumentale herbestemming tekenden diederendirrix en Architecten|en|en.

Tijdens de Open Monumentendag 2019, op zondag 15 september, laat DELA tussen 11.00 – 17.00 uur met trots zien hoe DomusDela vorm krijgt. DomusDela, Kanaalstraat 4, Eindhoven.

Deel dit monument

Adres

Kanaalstraat 4, Eindhoven
bekijk alle monumenten in
Eindhoven
Instagram
Hashtag #