Monument

Niebert | Museum ’t Steenhuus

Thema
Za

Adres

't Pad 15 a, Niebert

Openingstijden

za 14 sep. 10:00 - 17:00

Het Iwema Steenhuis is het enige overgebleven steenhuis in de provincie Groningen. Het is genoemd naar de vroegere bewoners. Het steenhuis dateert van rond 1400. Het woonhuis is niet te bezichtigen. De tuin met oude fruitrassen en de dikste rode beuk van Noord-Nederland is vrij toegankelijk.
In het museum – in het schuurgedeelte van het Steenhuis – vindt men een schilder- en bakkersmuseum en winkel, een stijlkamer/huiskamer uit het begin van de 20-ste eeuw, meidenkamer/ keuken, schooltje, kapperszaakje, kroegje, grutterswinkeltje, oude handgereedschappen en nog veel meer uit vervlogen jaren.

Plekken van plezier

Het museum organiseert een nostalgische dag met plezier voor jong en oud. Zo zijn er diverse spelletjes zoals hoefijzergooien, zakjes gooien en spijkerslaan. Ook andere oud-Hollandse spelen kunnen worden uitgeprobeerd. Er kan een ritje gemaakt worden op de ponykar nabij het museum. In de bakkerij worden koekjes gebakken waarbij kinderen mogen helpen. Er zijn in de bakkerswinkels ambachtelijk gebakken gevulde koeken te koop. In de schildersafdeling is een schilder aanwezig. Er zijn demonstraties handwerken: breien, haken, borduren, klosjebreien en dergelijke.
Voor de inwendige mens is er tegen betaling koffie, thee en fris te verkrijgen en ook ter plaatse gebakken pannenkoeken. Het geheel wordt omlijst door gezellige live muziek.

Deel dit monument

Adres

't Pad 15 a, Niebert

Openingstijden

za 14 sep. 10:00 - 17:00
bekijk alle monumenten in
Niebert
Instagram
Hashtag #