Monument

Oude Raadhuis (TIR)

programma
Za
Zo
1 activiteit

Adres

St. Luciastraat 2, Ravenstein

Openingstijden

za 12 sep. 11:00 - 15:00
zo 13 sep. 11:00 - 15:00

Achtergrond informatie uitklap icoon

In het voormalige gemeentehuis van het stadje Ravenstein zit nu onder andere het Toeristisch Informatiepunt Ravenstein (TIR). Op zaterdag 12 september om 14.00 uur en zondag 13 september 12.00 uur is er een gratis stadswandeling, georganiseerd door het TIR en de Heemkundekring Ravenstein. Start bij de stadspomp op de Markt, voor het TIR.
Een gids neemt je in een kleine groep mee langs diverse monumenten in Ravenstein en vertelt over de rijke geschiedenis van het historische stadje. Reserveren is verplicht via T 06 36 000 252 of stadswandelingen@heemkunderavenstein.nl
Maximaal 20 personen (met meerdere gidsen).

Fietsen & Speuren
Bij het Leerlooierijhuisje Ravenstein en het Toeristisch Informatiepunt Ravenstein is een fietsroute verkrijgbaar met het thema de Beerse Maas. Dit is een overloop van de Maas, die tot 1943 regelmatig zorgde voor overstromingen in het gebied tussen Grave en ‘s-Hertogenbosch. Lengte: 40 km, in te korten tot 21 km. De route is gebaseerd op de fietsknooppunten.
Ook is er een gratis familie/kinderspeurtocht verkrijgbaar die langs diverse monumenten in Ravenstein gaat, zoals de smederij en de molen.

Over het monument

In het begin van de achttiende eeuw bestond het monument nog uit drie middeleeuwse huizen. In 1739 voegde Johan van Willigen de huizen samen. Nadat het als notarishuis dienst deed werd het tot januari 2003 gebruikt als raadhuis. Sinds de samenvoeging van Ravenstein met de gemeente Oss wordt het gebouw onder andere gebruikt voor huwelijken, officiële ontvangsten, vergaderingen en tentoonstellingen. Sinds 2009 is hier het Toeristisch Informatiecentrum (TIR) gevestigd. Tegenover het Raadhuis staat een oude stadspomp op de plaats waar vroeger de stads- en brandput hebben gestaan. Rechts naast het Raadhuis staat een schandpaal, die in 2010 door de Heemkundekring Land van Ravenstein aangeboden is ter gelegenheid van het 650-jarig bestaan van Ravenstein.

Deel dit monument

Adres

St. Luciastraat 2, Ravenstein

Openingstijden

za 12 sep. 11:00 - 15:00
zo 13 sep. 11:00 - 15:00

Achtergrond informatie

Type monument:
Woonhuis
Oorspronkelijke functie:
woning
Huidige functie:
Toeristisch Informatiecentrum

Activiteit bij dit monument

bekijk alle monumenten in
Ravenstein
Instagram
Hashtag #