Monument

Provinciaal Depot voor Bodemvondsten Overijssel

Programma
Za

Adres

Bergpoortstraat 191 - 193, Deventer

Openingstijden

za 9 sep. 10:00 - 16:30

Achtergrondinformatie uitklap icoon

Activiteiten
10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur: rondleiding (ca. 1 uur).
In de rondleiding wordt ingegaan op de oorspronkelijke functie als graansilo met daarbij verhalen van de silo en op het archeologisch depot: welke spullen liggen er allemaal in het depot. In het toegangsgedeelte is een kleine expositie aanwezig gericht op het thema levend erfgoed. Voor de rondleiding moet men stevige schoenen aan hebben en geen hoogtevrees hebben!

Kijk voor meer informatie ook op www.openmonumentendagdeventer.nl

Over het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten Overijssel
In het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten Overijssel liggen alle vondsten van meer dan 100 jaar archeologisch onderzoek in Overijssel opgeslagen. Het depot is gevestigd in een graansilo in de Raambuurt in Deventer. Niet alleen de oude schatten zijn te bewonderen, ook het pand is de moeite waard! Een prachtig voorbeeld van hergebruik van industrieel erfgoed.

De graansilo is een uit 1899 stammend rijksmonument. Architect Beltman ontwierp het bijzondere gebouw voor de firma Weijers, welke later uitgebreid werd met een magazijn. Door de jaren heen heeft het gebouw dienst gedaan voor diverse partijen; zelfs een autoreparatiebedrijf heeft jarenlang zijn intrek gehad op de begane grond.

Sinds 2005 heeft het markante gebouw een nieuwe functie: de silo dient als gemeentelijk en provinciaal depot voor archeologische bodemvondsten, in het magazijn zijn kantoorruimtes gerealiseerd.

Levend Erfgoed

Deel dit monument

Adres

Bergpoortstraat 191 - 193, Deventer

Openingstijden

za 9 sep. 10:00 - 16:30

Achtergrondinformatie

Type monument:
Industrieel erfgoed
Oorspronkelijke functie:
Fabrieksgebouw met graanpakhuis en schoorsteen
Huidige functie:
Depot voor archeologische vondsten
bekijk alle monumenten in
Deventer