Monument

Scheepswerf Van Duijvendijk

Programma
Za

Adres

IJsseldijk 365, Krimpen aan den IJssel

Openingstijden

za 9 sep. 11:00 - 16:00

Achtergrondinformatie uitklap icoon

Geopend van 10.00-16.00

De scheepswerf Joh. Van Duijvendijk is een van de oudste delen van de gemeente Krimpen aan den IJssel. De werf met twee rijksmonumentale houten gebouwen (loodsen) en de binnendijks gelegen villa vormen een herkenbare plek aan de IJsseldijk. Sinds de 19e eeuw rolden vele schepen hier de kade af. Eerst houten en later stalen schepen. Werf Duijvendijk is een van de oudste werven van Nederland en de eerste werf met een dwarshelling. Sinds 2002 is de werf niet meer in gebruik als scheepswerf.

In de nabije toekomst krijgt de werf een andere functie met ’t DOK als nieuwe naam. COUP en Vakwerk architecten, de nieuwe eigenaren, nodigen iedereen uit om op Open Monumentendag langs te komen en het verleden én de toekomst van het terrein te beleven. De voormalige Werf Joh. van Duijvendijk wordt op 9 september opengesteld zodat de gebouwen en het terrein (deels) van binnen en buiten te bezichtigen zijn.

 Voor het ochtendprogramma, vanaf 11.00u, is de Historische Kring Krimpen aanwezig om alles te vertellen over de historie van het terrein en de omgeving. In de middag, tussen 14.00u en 16.00u wordt er een woon-workshop georganiseerd voor geïnteresseerde kopers. Tijdens deze workshop leer je meer over de toekomstplannen van ’t DOK, krijg je een rondleiding en denk je samen met andere geïnteresseerde kopers, de architect en de makelaar mee over hoe jouw toekomstige woning op ’t DOK eruitziet.

 Dus komt dat zien en doe mee op 9 september tijdens Open Monumentendag!

Aanmelden voor de woon-workshop kan via de website.

Levend Erfgoed

Deel dit monument

Adres

IJsseldijk 365, Krimpen aan den IJssel

Openingstijden

za 9 sep. 11:00 - 16:00

Achtergrondinformatie

Type monument:
Industrieel erfgoed
Oorspronkelijke functie:
Scheepswerf
Monument status:
Rijksmonument
bekijk alle monumenten in
Krimpen aan den IJssel