Monument

Stadhuis

Thema
Za
1 activiteit

Adres

Langestraat 24, Enschede

Openingstijden

za 14 sep. 10:30 - 17:30

Het Stadhuis is in de jaren 1930 t/m 1933 gerealiseerd in de stijl van de Delftse School naar een ontwerp van ir. Gijsbert Friedhoff. Op de locatie waar sinds de 16e eeuw het Stadhuis heeft gestaan.

————————————————————-

Enkele dagen tevoren liggen flyers klaar in Stadhuis, Stadskantoor en Noordmolen met het hele programma.

Bij binnenkomst, tussentijds of na afloop kunt u in de Burgerzaal wat tijd nemen voor een kop koffie of thee met appeltaart.

Er worden rondleidingen gegeven door een bode. Deze starten om 11:00 uur  13:00 uur  14:00 uur  15:00 uur. De rondleidingen eindigen in de Mozaiekzaal met een muzikaal optreden door “Theatergezelschap Buitengewoon”.

Ook kunt u de toren beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad. Tussen 10:30 en 16:30 uur zullen doorlopend kleine groepjes naar boven gaan.
Voor deze torenbeklimming en de rondleidingen kunt u zich bij de receptie van het Stadhuis opgeven.

U kunt ook zelf diverse zalen in het stadhuis gaan bezoeken door de wandelroutes te volgen. Deze zijn aangegeven met kleurige voetstappen.
Rode voetstappen:
Deze route leidt u naar de prachtige Raadzaal. Andere zalen die u kunt bezichtigen zijn de Collegekamer, Mozaiekzaal, Trouwzalen en de Friedhoffkamer.
Groene voetstappen:
De groene voetstappen leiden u naar het Stadsarchief. U bent hier van harte welkom. De medewerkers van het archief kunnen u over diverse zaken uitleg geven en er worden rondleidingen verzorgd in de archiefdepots.

Deel dit monument

Adres

Langestraat 24, Enschede

Openingstijden

za 14 sep. 10:30 - 17:30
bekijk alle monumenten in
Enschede
Instagram
Hashtag #