Monument

Streekmuseum Krimpenerwaard

Programma
Za

Adres

IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJssel

Openingstijden

za 9 sep. 10:00 - 16:00

Achtergrondinformatie uitklap icoon

Streekmuseum Krimpenerwaard (IJsseldijk 312)

De boerderij waarin het Streekmuseum is gevestigd is een Rijksmonument. Het is een boerderij van het type ‘Hallehuis’ uit 1690 op een boerenerf met zes bijgebouwen. Het museum geeft je een beeld van het (boeren)leven van 100 jaar geleden. De stal, de keuken, de pronkkamer en de kelder zijn nog precies zoals ze toen waren. De binnenvaart, steenplaatsen en de touwslagerij worden belicht in de vaste tentoonstelling op zolder. Ook is daar een oud ‘Ot en Sien’ klaslokaaltje.

Open Monumentendag 2023 op zaterdag 9 september!

In Krimpen a/d IJssel openen verschillende monumenten hun deuren tijdens de Open Monumentendag. Op 9 september is er zoals vanouds bij het Streekmuseum Krimpenerwaard, de IJsseldijkkerk en de Scheepswerf van Duijvendijk een boel te beleven.

Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312, 10:00-16:00
De Open Monumentendag wordt om 10:00 feestelijk geopend door Kirsten Jaarsma bij het Streekmuseum Krimpenerwaard. Daarna volgt er een optreden van de IJsselmannen en is er een markt rondom ambachten waarbij het gehele museumterrein tot leven komt! Op het terras kunnen bezoekers genieten van een drankje en een hapje, van onder andere Brouwerij IJssel, Rauw21 en J. De Waard Visserij. Voor kinderen is er een natuurworkshop rondom het ‘hooikistje’, waarin geschiedenis en duurzaamheid samenkomen. Zoals altijd kan er worden gespeeld met ouderwets speelgoed en kun je je verkleden in streekeigen kleding van vroeger. Ook is er een optreden van Muziekvereniging Concordia en zijn er demonstraties van de touwbaan en andere ambachten. Op de website van het Streekmuseum (www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl) is het hele programma te vinden.

IJsseldijkkerkIJsseldijk 232, 10:00-16:00
In de IJsseldijkkerk kun je tijdens de Open Monumentendag de kerkzaal bekijken. Daarnaast is er een presentatie van de kerkramen, klinkt er orgelspel, wordt er aandacht besteed aan het verhaal achter ‘de groene fles’ en zijn er gedurende de hele dag inloopconcerten. Ook kunnen bezoekers doop- en huwelijks gegevens inzien. Voor kinderen zijn er kleurplaten en voor iedereen is er koffie, thee en limonade in de achterzaal.

Scheepswerf van Duijvendijk, IJsseldijk 365, 10.00-16.00
COUP en Vakwerk architecten, de nieuwe eigenaren, nodigen iedereen uit om op Open Monumentendag langs te komen en het verleden én de toekomst van het terrein te beleven. De voormalige Werf Joh. van Duijvendijk wordt op 9 september opengesteld zodat de gebouwen en het terrein (deels) van binnen en buiten te bezichtigen zijn. Voor het ochtendprogramma, vanaf 11.00u, is de Historische Kring Krimpen aanwezig om alles te vertellen over de historie van het terrein en de omgeving. In de middag, tussen 14.00u en 16.00u wordt er een woon-workshop georganiseerd voor geïnteresseerde kopers. Tijdens deze workshop leer je meer over de toekomstplannen van ’t DOK, krijg je een rondleiding en denk je samen met andere geïnteresseerde kopers, de architect en de makelaar mee over hoe jouw toekomstige woning op ’t DOK eruitziet.

Levend Erfgoed

Deel dit monument

Adres

IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJssel

Openingstijden

za 9 sep. 10:00 - 16:00

Achtergrondinformatie

Type monument:
Boerderij
bekijk alle monumenten in
Krimpen aan den IJssel