Monument

Werkwarenhuis

Adres

Tramkade 20-24, 's-Hertogenbosch

Achtergrond informatie uitklap icoon

Werkwarenhuis / Social Label Lab

Veevoerfabriek De Heus aan de Tramkade in ’s-Hertogenbosch is getransformeerd tot inspirerende ontmoetingsplek met het Social label Lab, de shop voor sociaal duurzame designproducten en ateliers voor educatie en werk op maat.

Vanuit het principe ‘van niets iets maken’ wordt met het Werkwarenhuis  gebouwd aan een Monument van de Toekomst. Daarbij zetten de initiatiefnemers Studio Boot en C-mone zich in om samen met ontwerpers, vaklui en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt de creativiteit en bedrijvigheid van het gebied te vangen en te delen met de stad.

De menselijke maat, de kracht van design, architectuur en communicatie vormen bij dit alles vertrekpunt. Samen bouwen aan een inclusieve wereld, samen maken, dansen tijdens Club W, eten en drinken bij Van Aken in een oude fabriek voor een nieuwe toekomst.

Social label sleepten diverse nominaties en een Dutch Design Award in de wacht. Met de nominatie van het Werkwarenhuis in 2019 in de categorie Habitat typeert de commissie het Werkwarenhuis als een intrigerende leefomgeving waar mensen en ideeën samenkomen.

www.sociallabel.nl

www.werkwarenhuis.nl

Deel dit monument

Adres

Tramkade 20-24, 's-Hertogenbosch

Achtergrond informatie

Type monument:
Industrieel erfgoed
Oorspronkelijke functie:
machinekamer
Huidige functie:
restaurant
bekijk alle monumenten in
's-Hertogenbosch