Monument

Maritiem Muzeeum Zeeland

Tijdens Open Monumentendag is het muZEEum niet gratis toegankelijk. Voor extra informatie over openingstijden en tarieven: https://www.muzeeum.nl/

Adres

Nieuwendijk 11, Vlissingen

Achtergrondinformatie uitklap icoon

Lampsinshuis (muZEEum)

Het Lampsinshuis aan de Nieuwendijk in Vlissingen dateert uit 1641. Het is gebouwd in de stijl van het Hollands Classicisme in opdracht van de steenrijke reder Cornelis Lampsins. Hij bewoonde dit stadspaleisje en hield er kantoor. Samen met zijn broer Adriaen had hij een van de grootste vloten van de provincie. De succesvolle kooplieden waren actief voor de VOC en WIC en dreven handel over de hele wereld. Tegenwoordig is het Maritiem Muzeeum Zeeland in het Lampsinshuis gevestigd. Het muZEEum is onlangs helemaal vernieuwd met een prachtige nieuwe presentatie over het maritieme verleden en heden van Zeeland.

Voor extra informatie over de expositie openingstijden en tarieven: https://www.muzeeum.nl/

 

 

 

 

Wist je dat?

Het Zeeuw maritiem muZEEum ook een expositieruimte heeft in de Oranjemolen? Op de Oranjedijk in Vlissingen, ook wel de groene Boulevard genoemd, staat de Oranjemolen. Deze molen maakt onderdeel uit van een belangrijk hoofdstuk uit de Tweede Wereldoorlog. Op de locatie ‘Uncle Beach’ vond een internationaal strijdtoneel plaats tijdens de Slag om de Schelde. Hierover is in de Oranjemolen een expositie te zien. De Oranjemolen is 9 & 10 september gratis toegankelijk tijdens de Open Monumentendagen.

Deel dit monument

Adres

Nieuwendijk 11, Vlissingen

Achtergrondinformatie

Type monument:
Monument van ontspanning
Monument status:
Rijksmonument
bekijk alle monumenten in
Vlissingen