Mijn Monument

Prachtige ontdekkingstuin in Schatzenburg

Per toeval, lang leve Facebook in deze, zag ik een promotie van Open Monumentendag voorbij komen: Schatzenburg in Dronryp. Mooi! De hekken gingen open die dag. De foto’s die op de site staan spraken mij aan.
Op zaterdagmiddag ben ik daar naartoe gereden. Onderweg was de lucht soms donker en viel er een spatje regen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Elke keer ontdekte je een mooier plekje in de tuin. Prachtig!

Daar aangekomen werd ik welkom geheten door een enthousiaste medewerker die een kort verhaaltje vertelde over Open Monumentendag en Schatzenburg. Ik kreeg een flyer en werd gewezen naar het begin van de wandelroute en ging op pad. Een mooie ontdekkingstuin volgde. Elke keer ontdekte je een mooi(er) plekje in de naar Engelse standaarden opgezette tuin. Prachtig!

De wandeling werd ook nog eens verrast door een in de Oranjerie aangeboden kop koffie/thee met cake. Heerlijk genoten op het terras. Het voordeel was ook dat de meesten voor hetzelfde kwamen dus kon je in alle rust nog (na)genieten van deze plek. Na de tussenstop heb ik nog even genoten van het mooie aanwezige huis en na een leuk gesprek met twee medewerkers zat het bezoek van bijna twee uur er op.

Deel dit verhaal

Over de auteur

Anoniem

Over het monument

Buitenplaats Schatzenburg
Eastryp 1,
Bekijk monument
[leaflet-map lat=53.2031 lng= 5.65178 dragging=false zoomcontrol="0" attribution=0][leaflet-marker lat=53.2031 lng= 5.65178 iconUrl="https://www.openmonumentendag.nl/wp-content/themes/generatepress_child/assets/frontend/images/marker-monument.png" iconSize="40,40" ]