BankGiro Loterij


Begin 2016 maakte de BankGiro Loterij bekend 1,7 miljoen euro bij te dragen aan Open Monumentendag. Daarmee is de BankGiro Loterij voor een periode van vijf jaar hoofdpartner van het evenement.

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De loterij werft fondsen voor haar culturele partners en geeft bekendheid aan hun werk. Daarnaast wil de loterij cultuur toegankelijk maken voor een breed publiek en haar deelnemers cultuur laten beleven. De helft van de opbrengst van de loten gaat naar culturele organisaties in ons land. Dit resulteerde in 2016 in een bijdrage van ruim 62,8 miljoen euro aan cultuur. De ruim 530.000 deelne­mers aan de loterij dragen zo bij aan de bescherming en het behoud van ons cultureel erfgoed, en zij maken bovendien maandelijks kans op een van de ruim honderdduizend prijzen.

Michiel Verboven, managing director van de BankGiro Loterij: ‘Wij vinden het belangrijk dat dit evenement blijft bestaan en hebben ons er daarom aan verbonden. Het past bij onze wens om cultuur toegankelijk te maken voor een breed publiek. Samen met Stichting Open Monumenten­dag hopen we nog meer mensen te betrekken bij de monumentenpracht die Nederland kent.’

Lees meer over deze samenwerking in het dubbelinterview tussen Michiel Verboven (managing director BankGiro Loterij) en Edith den Hartigh (directeur Stichting Open Monumentendag).

Downloads

Hier vindt u alle downloads die bij deze pagina horen, overzichtelijk bij elkaar.

Stuur mij de nieuwsbrief

De Sleutel, digitale nieuwsbrief van Stichting Open Monumentendag
  • Abonneer u gratis op de digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte! Lees meer »