Fotograaf: Groot Bijstervelt
 

Laat jezelf vereeuwigen voor een monument

Laat jezelf vereeuwigen voor een monument

Het plein voor de Pieterskerk in Leiden en het Parkhuis in Amersfoort voelen even aan alsof je op de Sacre Coeur in Parijs bent. Een professioneel tekenaar zit klaar om van jou een karikatuur tekenen. Of vind jij ook niets fijner dan een bezoek aan een bijzondere plek te beginnen met een espresso, latte of cappuccino? Kom dan naar Landgoed Groot Bijstervelt in Oirschot. Bij dit monument staat een Espressokar voor de deur. Zowel het karikatuurtekenen als de koffie zijn gratis en worden aangeboden door het Restauratiefonds.

Pieterskerk
Pieterskerk Leiden

Pieterskerk

De Pieterskerk ligt midden in de oude stadskern van Leiden en is een prachtige laatgotische kerk. Waan je terug in de tijd en laat een karikatuur van jezelf tekenen met de Pieterskerk op de achtergrond door een professioneel tekenenaar.

De tekenaar is aanwezig op zaterdag 11 september van 12:00 tot 16:00 uur

Parkhuis in Amersfoort

Parkhuis in Amersfoort is gevestigd in het het oude ketelhuis van het voormalige Elisabeth ziekenhuis dat recent nog op deze plek stond. In de kelder stonden ooit de ketels die het ziekenhuis verwarmde. De geschiedenis van het gebouw en de ligging geven het Parkhuis een uniek karakter.

In deze bijzondere omgeving kan je op zaterdag 11 september van 11:00 tot 15:00 uur een karikatuur van jezelf laten tekenen door een professioneel tekenaar.

Parkhuis
Parkhuis Amersfoort
Groot Bijstervelt
Groot Bijstervelt

Landgoed Groot Bijstervelt

Na het vertrek van de paters Montfortanen kwam landgoed Groot Bijstervelt in Oirschot leeg te staan, in die tijd gingen de gebouwen er niet op vooruit. Gelukkig is er afgelopen tijd met groot enthousiasme aan gewerkt en is Landgoed Groot Bijstervelt een plek te maken waar mensen verzorgd oud kunnen worden. U bent van harte welkom om te komen kijken.

Begin je bezoek aan het landgoed met een goede kop koffie! De espressokar staat er op zaterdag van 11 tot 16 uur

Over het Nationaal Restauratiefonds

Elk monument vertelt een verhaal en geeft een gezicht aan een buurt, plaats of regio. Dat maakt onze omgeving levendig en extra aantrekkelijk. Daarom helpt het Nationaal Restauratiefonds eigenaren van monumenten aan leningen voor onderhoud, restauratie, verduurzaming en herbestemming. Sinds de oprichting in 1985 heeft het Restauratiefonds al meer dan 13.000 eigenaren kunnen helpen. Meer weten over het Restauratiefonds? Kijk op www.restauratiefonds.nl