Tips 2022: Kinderactiviteiten

Op deze pagina staat een overzicht met tips over de kinderactiviteiten die wij aanbevelen om te bezoeken tijdens de Open Monumentendag. Naast deze 8 tips zijn er nog veel meer kinderactiviteiten op 10 en 11 september. Wil je weten welke? Klik hier

Bezoek Schacht Nulland (Kerkrade)

Schacht Nulland

Ervaar het mijnverleden in Schacht Nulland! Bewonder de unieke seininstallatie en luister naar gepassioneerde oud-mijnwerkers. Neem een persluchthamer in de hand en ervaar hoe zwaar het ondergrondse werk was. Rij met de miniatuur stoomtrein over het terrein en dwaal door de gangen van het Schachtgebouw! Het museum is geopend op zondag 11 september van 12:00 – 17:00.

Klik voor meer informatie over een bezoek aan dit monument tijdens de Open Monumentendag op deze link.

Groene geocache route (Groningen)

Speciaal voor deze Open Monumentendag heeft de gemeente Groningen ‘Expeditie Groen’ uitgezet. De expeditie is een geocoache-route die je langs het Groene Erfgoed van Groningen leidt! Wandel door tuinen en parken, beklim verdedigingswerken en sluip over begraafplaatsen! Download nu snel de route via de gratis app Geocaching van Groundspeak onder de titel ‘Expditie Groen OMD 2022 (1 t/m VI).

Klik voor meer informatie over een bezoek aan dit monument tijdens de Open Monumentendag op deze link

Kinderspeurtocht (Breda)

Marco Dicks

Speciaal voor deze Open Monumentendag heeft comité Breda een spannende kinderspeurtocht door Breda uitgezet. Duik in het duister en ga op pad met Wendelinus! Vind verborgen gouden knopen in het centrum van Breda met je wandelstok in de hand.

Klik voor meer informatie over een bezoek aan dit monument tijdens de Open Monumentendag op deze link

 

Vertel het Door(n) spel (Doorn)

Speciaal voor de Open Monumentendag heeft comité Doorn het ‘Vertel het Door(n)’ spel ontwikkeld. Het spel kan gedownload worden als app op je telefoon! De app neemt je mee door de rijke geschiedenis van Doorn. Feitjes zoals wat Doorn met de god Thor heeft te maken komen aan bod. Na dit avontuur kan je jezelf trots een echte Doorn expert noemen! Het spel duurt ongeveer een uur en de route ervan is 2 km lang.

Klik voor meer informatie over een bezoek aan dit monument tijdens de Open Monumentendag op deze link

 

Boerenerffestival (Midwolda)

Jan P. Koers

Benieuwd naar het boerenleven rond 1900? Kom dan naar het boerenerffestival in Midwolda! Ruim 60 vrijwilligers nemen je mee naar een tijd waarin ‘alles beter was’. Ontmoet de boer en zijn familie in de pronkkamers! Tijdens de dag wordt er koper gepoetst, touw geslagen, vlas gerepeld en koren gevlegeld. Er wordt gewerkt met Groninger paarden en in de schuur is er een streekmarkt met allerlei ouderwetse attracties. Speel Kop van Jut, daag je vrienden uit tijdens touwtje trekken en sjoel er helemaal op los.

Klik voor meer informatie over een bezoek aan dit monument tijdens de Open Monumentendag op deze link

Vestigingfeest (Nieuwpoort)

In het kader van 350 jaar Oude Hollansde Waterlinie organiseert Nieuwpoort samen met Schoonhoven de 1e editie van de Vestingfeesten! Verkleed je in middeleeuwse stijl en laat je overzetten door het historisch schip ‘My Fair Lady’ over de lek. Pas op dat je er niet afgeschoten wordt! Bewonder daarnaast de historische kanonnen, raak bevriend met de kooplui en vermijd de kwakzalvers.

Klik voor meer informatie over een bezoek aan dit monument tijdens de Open Monumentendag op deze link

 

Locatietheater (Deventer)

Fotograaf: muZEEum

Speciaal voor de Open Monumentendag heeft Deventer een programma samengesteld met locatietheater voor de hele familie. Er is een programma voor zowel de zaterdag als de zondag.
Ga bijvoorbeeld naar het clownstheater van Ruut van Hooft. Zing mee met zangeres Hanneke Evink en laat je meenemen door het verteltheater van Stan Fritschy.

Klik voor meer informatie over een bezoek aan dit monument tijdens de Open Monumentendag op deze link

 

Workshop steenkappen (Groesbeek)

Ontdek uit eerste hand wat er komt kijken bij het in ere houden en restaureren van de militaire grafstenen uit natuursteen op Groesbeek Canadian War Cemetery. Tijdens Open Monumentendag kunnen bezoekers zelf de beitel in de hand nemen en het eeuwenoude ambacht onder begeleiding van een meester steenkapper uitproberen! Je kapt zelf je initialen uit een stukje (gerecupereerd) natuursteen, en mag het meenemen als souvenir naar huis!

Klik voor meer informatie over een bezoek aan dit monument tijdens de Open Monumentendag op deze link