Tips 2022: Woonhuizen

Op deze pagina staat een overzicht met tips over woonhuizen die wij aanbevelen om te bezoeken tijdens de Open Monumentendag. Naast deze 5 tips zijn er nog veel meer huizen geopend op 10 en 11 september. Wil je weten welke? Klik hier 

Notel 20 C (Oirschot)

Dit bijzondere agrarisch erfgoed zou in eerste instantie worden afgebroken, maar door de inzet van Toon en Jane Kemps werd het omgebouwd tot een zorgwoning! Over deze transformatie is ook een film gemaakt, die te zien is via deze link
De zorgwoning is normaal niet geopend voor het publiek, maar speciaal voor Open Monumentendag opent de woning tóch haar deuren op zaterdagmiddag om 10 september! Tijdens deze dag zal er om 14:00 en 15:00 een bezichtiging plaatsvinden waarin je wordt meegenomen door het hele transformatieproces!

Klik voor meer informatie over een bezoek aan dit monument tijdens de Open Monumentendag op deze link.

Drie generaties familie Meek

Binnen dit prachtige historische pand word je meegenomen in het verhaal van de drie generaties van de familie Meek. Laat je door de eigenaar meenemen door de geschiedenis van het huis. Wat heeft de familie Meek allemaal ontworpen en gebouwd? Hoe is dit historische pand ontstaan? Je komt het hier allemaal te weten!

Klik voor meer informatie over een bezoek aan dit monument tijdens de Open Monumentendag op deze link

Woonhuis in voormalige kerk (Rheden en Rozendaal)

Op zaterdag 10 september opent deze bijzondere Gereformeerde kerk, die ontworpen is door architect Jr. H.J. Tiemens, haar deuren voor het brede publiek! Dwaal door de kerk rond en laat je verrassen door de klassieke details die verborgen zijn in het moderne woonhuis dat is gevestigd in de kerk! Kijk naar buiten door de authentieke glas-in-lood ramen en bewonder de invloed van de Delftse school die door de gehele woning zichtbaar is.

Klik voor meer informatie over een bezoek aan dit monument tijdens de Open Monumentendag op deze link

 

Duurzame woning uit 1924 (De Bilt)

Speciaal voor de Open Monumentendag opent huiseigenaar Koert zijn duurzame jaren ‘20-woning op zaterdag 10 september. Tijdens de rondleidingen gaat hij dieper in op hoe hij zijn bijna 100 jaar oude woning aardgasvrij heeft gemaakt met isolatie en een warmtepomp(boiler). Geïnteresseerden zijn van harte welkom om ideeën op te doen voor het verduurzamen van hun eigen woning en al hun vragen aan hem te stellen.

Klik voor meer informatie over een bezoek aan dit monument tijdens de Open Monumentendag op deze link

Huis van Ravesteyn (Utrecht)

Gelegen in het hart van Utrecht ligt het bijzonder huis van Ravestreyn. Het huis is ontworpen door spoorwegarchitect Sybold van Ravesteyn in de stijl van het Nieuwe Bouwen. In 1966 werd het huis overgedragen aan Vereniging Hendrick de Kesyser met de uitdrukkelijke wens van de familie dat het huis en de inrichting onverand zou blijven. Tegenwoordig kun je in dit huis een overnachting boeken!

Klik voor meer informatie over een bezoek aan dit monument tijdens de Open Monumentendag op deze link