Fotograaf: Bob Awick
 

Word Vriend van Open Monumentendag

Word ook Vriend van Open Monumentendag

Ben je gek op monumenten? Wil je als eerste op de hoogte zijn en kunnen deelnemen aan Vriendenactiviteiten? Word dan nu Vriend van Open Monumentendag!

De voordelen van Vriend worden:

  • Je ontvangt digitale Vriendenpost waarin je als eerste op de hoogte wordt gebracht van onze activiteiten, zoals de regionale Open Monumentendag Specials die het hele jaar door plaatsvinden
  • Je kunt deelnemen aan exclusieve Vriendenactiviteiten, zoals een bijzondere rondleiding of lezing
  • Je maakt kans op deelname aan unieke evenementen
  • Vriend worden van Open Monumentendag betekent ook Vriend worden van Nederland Monumentenland
  • Vriend worden is helemaal gratis

Dat wil jij toch ook?

Vriendenactiviteiten

Elk jaar organiseren wij een aantal Vriendenactiviteiten. Dat kan bijvoorbeeld een rondleiding of lezing zijn, vaak tijdens een Open Monumentendag Special, maar de activiteit kan ook los daarvan georganiseerd worden.

Tijdens de Special Weert Van Hornestad werd een exclusieve Vriendenactiviteit georganiseerd: onze Vrienden kregen een rondleiding in het dak van de prachtige Paterskerk. Zij kregen een uniek kijkje bovenop de gewelven en in de houten constructie, met tekst en uitleg van een gids. Ook was er een Vriendenactiviteit tijdens de Special Sluiscomplex Hengelo: onze Vrienden kregen een speciale rondleiding door een schuilkelder op het terrein, die bij hoge uitzondering werd opengesteld. Een indruk van deze Vriendenactiviteiten vind je hieronder.