Activiteit

Slot Schaesberg activiteiten

Programma
Za

Adres

Slot Schaesberg-laan 100, Landgraaf

Tijd(en)

za 10 sep. 10.00

Slot Schaesberg

Bij Slot Schaesberg beleef je wat je in andere kastelen bewondert. Na een bezoek kijk je voor altijd met andere ogen naar elk kasteel. Deze Open Monumentendag kan je op Slot Schaesberg van alles beleven!

Een overzicht:

In en om onze ambachtelijke smederij zullen de smeden het ijzer smeden als het heet is. Onze leermeester houtbewerken Andres werkt aan de spits van de poorttoren die herbouwd wordt volgens historische uitgangspunten.

Speciale gast is Marleen Willebrands. Zij vertelt over koken in de 17e eeuw aan de hand van haar boek ‘De verstandige kock’. En het blijft niet bij luisteren, er is ook wat te proeven. Voor wie speciaal hiervoor naar Landgraaf komt: zaterdagmiddag vanaf 14.30 uur.

Ook liefhebbers van archeologie komen aan hun trekken met een presentatie over de voortgang van de archeologische werkzaamheden en vondsten op Slot Schaesberg. Deze presentatie zullen we gedurende de dag enkele malen geven.

Rondom de kasteelruïne ziet u voorbereidingen voor nieuwe opgravingen en natuurlijk kunt u terecht in boerderij met historische dierrassen en onze tuin ‘Hof van Schaesberg’ met historische planten, kruiden en ‘vergeten’ groenten.

Voor wie op ons terras een hapje en drankje wil nuttigen: ’s middags hebben we livemuziek met Happy Hendrix.

Kortom, alle ingrediënten voor een gezellige dag. Kom slot Schaesberg beleven!

Meer informatie vindt u op de website: www.slotschaesberg.nl en via de Facebookpagina Slot Schaesberg.

 

Deel deze activiteit

Adres

Slot Schaesberg-laan 100, Landgraaf

Tijd(en)

za 10 sep. 10.00

Monument bij deze activiteit

bekijk alle activiteiten in
Landgraaf