Over ons

Open Monumentendagen Amersfoort 2021

Beste bezoekers,

Wat is het fijn om weer Open Monumentendagen te mogen organiseren op 11 en 12 september 2021. Na een jaar ‘Corona-stilte’ snakken we allemaal weer naar culturele input. Dat het aantal deelnemende monumenten en de hoeveelheid activiteiten iets minder is dan in ‘normale’ jaren, zult u vast begrijpen. Niettemin is er volop over om van te genieten en gaan we er fantastische dagen van maken. We hebben twee ‘nieuwe’ deelnemers; de bijna 400 jaar oude Volmolen en het Parkhuis, een industrieel monument. Beide gebouwen gaan met een nieuwe bestem- ming een mooie toekomst tegemoet. Bij de activiteiten springt de Culinaire Monumentenwandeling eruit.

THEMA 2021

U kunt zich via onze website aanmelden voor deze unieke wandeling door de monumentale binnenstad, waarbij u op de route zeer smakelijke amuses geserveerd krijgt van de deelnemende horeca

Graag nodigen wij u uit om op 11 en 12 september a.s. bezoeken te brengen aan vele monumenten en deel te nemen aan allerlei activiteiten. Vrijwel alles is kosteloos, met uitzondering van de Culinaire Monumentenwandeling. Ook dit jaar werken we weer samen met het Groot Amateurkunst- festival en het Rondje van de Stad, zodat u op beide dagen ook volop kunt genieten van vele inspirerende optredens.

Ik wens u inspirerende, gezellige Open Monumentendagen in Amersfoort.

Flip van de Burgt

Voorzitter Stichting Open Monumentendagen Amersfoort