Vrijwilligers

Comitélid gezocht

Bent u liefhebber van historie, geschiedenis en oude gebouwen? Dat komt mooi uit, want het Comité Open Monumentendag Bodegraven-Reeuwijk is op zoek naar uitbreiding.

Het huidige Comité bestaat uit vier vrijwilligers en dat is eigenlijk te weinig gezien de ambitie en leuke plannen die we hebben. We zijn op zoek naar uitbreiding waarbij we het liefst elke dorpskern in ons comité vertegenwoordigd zien. De landelijke Open Monumentendagen vinden plaats in een weekend in september, in onze gemeente doen wij allen de zaterdag mee. Wij organiseren de Open Monumentendag met financiële ondersteuning vanuit de gemeente en in samenwerking met de eigenaren van de monumenten die meedoen aan deze dag.

Wij komen gemiddeld één keer per maand bij elkaar om deelnemers en activiteiten te kiezen op basis van het landelijke thema en daarna te benaderen. Ook het uitbrengen van een flyer, bijwerken van de landelijke website en het opstellen en laten plaatsen van diverse advertenties verzorgen wij. Daarnaast wordt er een programma opgesteld voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen in onze gemeente.

Ben je creatief met teksten en/of foto’s? Heb je graag contact met bewoners/ eigenaren van oude monumentale gebouwen en wil je ons als vrijwilliger steunen? Neem dan contact op met Ton van der Schans, via tschans@@solcon.nl of telefonisch via 06-42667942.