Fotograaf: J. Merkelbach
 
Open Monumentendag 2021

Comité Amsterdam

 
 
Ontdek de mooiste monumenten
van Amsterdam en omgeving.

Open Monumentendag Amsterdam

Open Monumentendag Amsterdam 2020 zit er weer op. Een Monumentendag die anders dan anders was. Met bijna 7500 bezoekers aan de 19 geopende panden was lees verder...

Open Monumentendag Amsterdam 2020 zit er weer op. Een Monumentendag die anders dan anders was. Met bijna 7500 bezoekers aan de 19 geopende panden was deze editie meer ingetogen dan voorheen, maar zeker niet minder gezellig. De organisatie is trots dat bijna alle panden binnen een week volgeboekt waren en dat het mogelijk was om de bezoekers op alle deelnemende locaties met 180 vrijwilligers te kunnen ontvangen. Helaas waren er veel no-shows, maar dat gaf ook weer gelegenheid voor spontaan bezoek, mits ter plekke geregistreerd. Deze toevallige bezoekers waren extra blij en zo leek het af en toe net een ouderwetse editie!

De te bezoeken panden maakten onderdeel uit van negen wandel- of fietsroutes, waarlangs nog veel meer monumenten en andere objecten van buiten bekeken konden worden. De routes gingen, aansluitend bij het thema ‘Goed geschoold’, over leerlingen, vakwerk, tekenambacht, meesterschap en meer. De overige panden op de routes waren gekozen vanuit hun historisch belang of hun bouwkundige pracht aan de buitenkant.

Ook was het dit jaar mogelijk om online deel te nemen aan Open Monumentendag. Via de site konden Amsterdammers vijf minicolleges volgen en kennismaken met verschillende experts die hen meenamen door de stad. Ook was er een livestream te volgen voor mensen die naast een reservering hadden gegrepen voor de wetenschappelijke colleges bij de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, gehuisvest in het Trippenhuis.

In 2021 is de 35ste Open Monumentendag Amsterdam op zaterdag 11 en zondag 12 september 2021. Amsterdam komt dan weer terug met een nieuw programma vol bijzondere monumenten.

Kijk voor meer informatie op www.amsterdam.nl/openmonumentendag

lees minder

Goed geschoold

In 2020 was het thema: Goed geschoold  

In 2020 was het thema: Goed geschoold

 

lees minder
Comité Amsterdam op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Amsterdam?

Ons team van 2020 thuis aan het werk. Met van links naar rechts en van boven naar beneden. Amber Scheffers, Sam Hooghoudt, Wendy Klaasse, Eise-Rhoode van Sitteren, Caroline Bunnig en Laura Teerling.

Nieuwsbrief De Sleutel
Gek op monumenten? Meld je dan aan voor De Sleutel:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deelnemende plaatsen
 
Instagram
Hashtag #OMD_Amsterdam