Fotograaf: J. Merkelbach
 
Open Monumentendag 2020

Comité Amsterdam

 
 
Ontdek de mooiste monumenten
van Amsterdam en omgeving.

Open Monumentendag Amsterdam

Ga tijdens Open Monumentendag Amsterdam terug naar school! Het thema van dit jaar is namelijk ‘Goed geschoold’. Dus grijp je kans om monumentale schoolgebouwen te bekijken, te lees verder...

Ga tijdens Open Monumentendag Amsterdam terug naar school! Het thema van dit jaar is namelijk ‘Goed geschoold’. Dus grijp je kans om monumentale schoolgebouwen te bekijken, te zien wat Amsterdams vakmanschap inhoudt en om de nalatenschap van Amsterdamse leermeesters als Hildo Krop en Jacob de Wit te bewonderen.

In tegenstelling tot andere jaren zijn niet alle monumenten geopend, maar zijn er negen leuke routes. Je kunt die op eigen initiatief lopen of fietsen. De routes leiden je kriskras langs de mooiste monumenten in de stad. Een aantal daarvan kun je wel bezoeken. Dat zijn de ruime panden met eenrichtingsverkeer, reserveren is daarvoor verplicht.

Kijk voor alle informatie en het laatste nieuws op amsterdam.nl/openmonumentendag

lees minder

Goed geschoold

Dit jaar zijn er tijdens Open Monumentendag negen leuke routes. Je kunt die op eigen initiatief lopen of fietsen. De 9 routes hebben elk een lees verder...

Dit jaar zijn er tijdens Open Monumentendag negen leuke routes. Je kunt die op eigen initiatief lopen of fietsen.

De 9 routes hebben elk een ander thema. Je kunt Mokums mooiste monumentale schoolgebouwen bewonderen op de Scholing in Zuidroute. De beelden van stadsbeeldhouwer Hildo Krop (1884-1970) komen voorbij in de routes Bruggeheimen, de Vakmanschapsroute en de Nautische route. Andere routes zijn Meesterschilder Jacob de Wit (1695–1754), Oud Joods Amsterdam, Amsterdamse Kennisinstituten, Teekenroute en de Brouwmeestersroute.

Voor alle informatie zie de website:

http://www.amsterdam.nl/openmonumentendag

 

lees minder
Comité Amsterdam op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Amsterdam?

Ons team van 2020 thuis aan het werk. Met van links naar rechts en van boven naar beneden. Amber Scheffers, Sam Hooghoudt, Wendy Klaasse, Eise-Rhoode van Sitteren, Caroline Bunnig en Laura Teerling.

Nieuwsbrief De Sleutel
Gek op monumenten? Meld je dan aan voor De Sleutel:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deelnemende plaatsen
 
Instagram
Hashtag #OMD_Amsterdam