Open Monumentendag 2023

Comité Den Haag

 
 

Open Monumentendag Den Haag 2023

Open Monumentendag Den Haag 2023 De afdeling Monumentenzorg en Welstand gemeente Den Haag organiseert samen met de vele deelnemers jaarlijks de openstelling tijdens Open Monumentendag, lees verder...

Open Monumentendag Den Haag 2023

De afdeling Monumentenzorg en Welstand gemeente Den Haag organiseert samen met de vele deelnemers jaarlijks de openstelling tijdens Open Monumentendag, in het tweede weekend van september. D.m.v. vele monumenten en activiteiten zoals rondleidingen, fiets- en vaartochten rondom ons prachtige cultureel erfgoed.

Op 9 en 10 september a.s. is het weer zover. Het doel is om een zo breed mogelijk publiek te bereiken en een bezoek aan de OMD zo laagdrempelig mogelijk te maken.

Tijdens de Open Monumentendagen  op 9 en 10 september staat in Den Haag het Haagse (Levend)  erfgoed centraal. De titel van het thema is dan ook  ‘Levend erfgoed’. De deelnemende monumenten zijn te herkennen aan de Open Monumentendagvlag.

Zaterdag 9 september kunt u een bezoek brengen aan de informatiekraam van Monumentenzorg op de Plaats (naast de Gevangenpoort) .  Naast informatie over Open Monumentendag is er een tentoonstelling,   een fietsroute beschikbaar en rondwandelingen.  Ook kunt u d.m.v.  een virtual reality bril een aantal monumenten in 3-D bezichtigen. Voor de kinderen wordt er een kinderactiviteit georganiseerd. Deelname is gratis en u hoeft zich niet van te voren aan te melden.  De kinderactiviteit vindt plaats bij onze informatiekraam vanaf 12.00 tot 16.00 uur.

De brochure ‘Open Monumentendag Den Haag 2023  is  te downloaden via www.monumentenzorgdenhaag.nl en binnenkort verkrijgbaar bij VVV Den Haag; locatie Centraal Station, contactcentrum Stadhuis, de stadsdeelkantoren  en de Openbare Bibliotheken in Den Haag.

 

 

 

 

lees minder

Levend Erfgoed

Oh, oh, Den Haag, mooie stad achter de duinen.

Oh, oh, Den Haag, mooie stad achter de duinen.

lees minder
Comité Den Haag op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Deelnemende plaatsen
Downloads