Open monumentendag 2019

Comité Dordrecht

 
Ontdek de mooiste monumenten
van Dordrecht en omgeving.

lees minder

Plekken van plezier

Dordrecht is met ruim duizend monumenten een echte monumentenstad. De historische binnenstad met haar schilderachtige straten spreekt al tot ieders verbeelding. Wat speelde zich hier lees verder...

Dordrecht is met ruim duizend monumenten een echte monumentenstad. De historische binnenstad met haar schilderachtige straten spreekt al tot ieders verbeelding. Wat speelde zich hier vroeger allemaal af? Maar tijdens de Open Monumentendagen ziet en hoort u juist ook wat er áchter deze mooie gevels schuilt. Door het grote aantal panden dat haar deuren openstelt, ervaart u de rijke geschiedenis aan den lijve. Tot leven gebracht door de verhalen van de trotse eigenaren, historici en vele vrijwilligers.

Niet alleen staan de deuren wagenwijd voor u open. Er worden ook speciale activiteiten georganiseerd, vaak inspelend op het thema van de landelijke Open Monumentendagen ‘Plekken van Plezier’. Oriënteer u, voordat u op pad gaat, op het programma. Sommige activiteiten en openstellingen zijn alleen zaterdag, andere uitsluitend op zondag. Alle deelnemende panden zijn gratis te bezoeken.

Wilt u nog meer informatie over de monumenten in Dordrecht? Neem dan de gids Monumenten in Dordrecht mee op uw route door de stad. Verkrijgbaar in intree Dordrecht | VVV en de deelnemende panden. Deze gids biedt u meer achtergrondinformatie over ruim zeventig beeldbepalende panden in Dordrecht. Houd www.monumentenindordrecht.nl in de gaten voor eventuele wijzigingen en een uitgebreide programma-omschrijving per monument.

Welkom bij de Open Monumentendagen!

 

lees minder
Comité Dordrecht op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Dordrecht?

De Open Monumentendagen worden in Dordrecht georganiseerd door Dordrecht Marketing.

Nieuwsbrief De Sleutel
Gek op monumenten? Meld je dan aan voor De Sleutel:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deelnemende plaatsen