Open Monumentendag 2020

Comité Enschede

 
 
Ontdek de mooiste monumenten
van Enschede en omgeving.

Comité Enschede

Het Comité Enschede organiseert na enkele beperkte jaargangen in 2020 weer een volwaardig programma voor de Open Monumentendagen. Er doen meer locaties mee dan voorheen lees verder...

Het Comité Enschede organiseert na enkele beperkte jaargangen in 2020 weer een volwaardig programma voor de Open Monumentendagen. Er doen meer locaties mee dan voorheen en er zijn ook meer activiteiten om aan deel te nemen. Gelet op het jaarthema springt de deelname van Universiteit Twente er uit. Daar staan meerdere activiteiten op de rol. Bijzonder is ook een schoolklas oude stijl in de Prinseschool. U waant zich daar 100 jaar terug in de tijd. Met dank aan het Educatorium Ootmarsum, dat voor de inrichting tekent. En natuurlijk doet ook de voormalige school Minkmaatstraat weer mee, die een goed voorbeeld is van hergebruik van bestaande gebouwen. Voorts wijzen we op de deelname van de Theatermakerij die haar leerlingen de gelegenheid biedt om in diverse monumenten een daarbij passend toneelstukje op te voeren. En zo is er nog veel meer bedacht rond het jaarthema, zoals beschreven bij de diverse monumenten. Hier willen we tot slot niet onvermeld laten dat we (groot)ouders met hun (klein)kinderen uitnodigen om een stadswandeling te maken met een gids.

Het mag duidelijk zijn dat we het thema Leermonumenten in Enschede gevarieerd vorm geven. Er is veel te zien en te beleven!

 

lees minder
Wie is Comité Enschede?

Binnen de Stichting Historische Sociëteit Enschede-Lonneker is een werkgroep van vrijwilligers actief die de organisatie van de Bankgiro Loterij Open Monumentendagen in Enschede verzorgt. Ook organiseert deze werkgroep de tweejaarlijkse Monumentenprijs Enschede, die in 2013 door de gemeente is ingesteld. De gemeente is aangehaakt via een medewerker van het Monumentenloket die participeert in de bezigheden van de werkgroep. Deze structuur staat garant voor een soepel contact met de gemeentelijke organisatie. De organisatie van het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door een jaarlijks subsidiebedrag van gemeente Enschede.

De werkgroep bestaat uit de volgende personen:
Paul van Wijk   (voorzitter)
Matthijs Schaap   (secretaris)
John Middelhuis
Ben Breteler
Nico Buurman
Hein Jan Geerdink   (agendalid)
Annemarie Mascunan   (agendalid namens Gemeente Enschede)

De werkgroep is per e-mail bereikbaar via moetong@kpnmail.nl

Nieuwsbrief De Sleutel
Gek op monumenten? Meld je dan aan voor De Sleutel:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wij zijn ANBI erkend

De Stichting Historische Sociëteit Enschede-Lonneker houdt zich bezig met de cultuurhistorie van de gehele gemeente Enschede; daarin begrepen de omliggende dorpen Lonneker, Glanerbrug, Boekelo en Usselo, alle tot juli 1934 gelegen in de voormalige gemeente Lonneker. Het logo van de stichting bevat dan ook zowel het hekwerk uit het wapen van Enschede als een aanduiding voor de vijf marken van Lonneker.

De SHSEL is opgericht in 1968. De stichting kent 2.100 contribuanten/abonnees van het kwartaalblad ’n Sliepsteen, die in de praktijk worden gezien als leden van een vereniging. Een 60-tal ‘leden’ is actief in de verschillende commissies/werkgroepen.

Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Uitgelicht
  • Mijn Monument
    In ‘Mijn Monument’ delen monumentliefhebbers uit het hele land verhalen over monumenten.