Open Monumentendag 2021

Comité Groningen

 
 
Ontdek de mooiste monumenten
van Groningen en omgeving.

Open Monumentendag gemeente Groningen - zaterdag 12 september 2020

Open Monumentendag wordt iets anders dit jaar. De reden laat zich raden: Covid-19. Maar niet getreurd: maar liefst 35 monumenten zijn toch te bezoeken dankzij lees verder...

Open Monumentendag wordt iets anders dit jaar. De reden laat zich raden: Covid-19. Maar niet getreurd: maar liefst 35 monumenten zijn toch te bezoeken dankzij de betrokken eigenaren, beheerders en gebruikers. Alle deelnemende panden hebben maatregelen genomen om u veilig te kunnen ontvangen.

Het is raadzaam om vooraf even goed te kijken naar de mogelijkheden bij het monument dat u graag wilt bezoeken. Voor sommige monumenten en activiteiten moet u vooraf reserveren. De meeste panden nemen deel op zaterdag 12 september. Sommige panden zijn ook op zondag 13 september te bezoeken.

Geen informatiemarkt dit jaar & geen fysiek programmaboekje. Wel is er een informatiepunt op zaterdag 12 september van 10.00 tot 16.00 in het Boter en Broodhuisje van de Martinikerk.

Naar Buiten! Gezond in de Stad.
Op deze Open Monumentendag in coronatijd leggen we een link met de actualiteit. Gezondheid en de stad Groningen hebben in de loop der eeuwen veel met elkaar te stellen gehad. Ziekte en gezondheid zijn dan ook al sinds jaar en dag onderdeel van de stadsplanning. Onze stad zit dan ook vol herinneringen aan die relatie: van riool en waterleiding tot ziekenhuizen, watertorens, gasthuizen en brouwerijen. Tijdens Open Monumentendag 2020 duiken we in deze rijke geschiedenis. Dat doen we met een bijzondere tour langs zestien (on)bekende plekken die samen het verhaal vertellen van ziekte en gezondheid in Groningen. Ga mee met een gids, doe de Gezond in de stad-audiotour of ga gewoon lekker zelf op stap en ontdek hoe ziekte en gezondheid het aanzien van onze stad hebben bepaald.

 

 

lees minder
Comité Groningen op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Groningen?

De coördinatie van Open Monumentendag in de gemeente Groningen ligt bij Esdert Glazenburg van de gemeente Groningen. Comité Groningen werkt samen met Comité Haren, Comité Ten Boer en Platform GRAS.

  • Comité Haren: Open Monumentendag in de vm. gemeente Haren wordt al jarenlang georganiseerd door Harense Historische Kring Old Go.
  • Comité Ten Boer: Het programma in de vm. gemeente Ten Boer wordt samengesteld door mevr. Smit uit Garmerwolde.
Nieuwsbrief De Sleutel
Gek op monumenten? Meld je dan aan voor De Sleutel:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deelnemende plaatsen

Groningen, Haren, Garmerwolde, Leegkerk, Middelbert, Noorddijk, Noorderhoogebrug, Thesinge, Wittewierum, Woltersum.