Fotograaf: Ismael Lotz (dronebeelden)
 
Open Monumentendag 2021

Comité Groningen

 
 

Open Monumentendag gemeente Groningen - zaterdag 11 september 2021

Heb je altijd al willen weten hoe de binnenkant van dat ene mooie pand eruit ziet? Grijp je kans en kom kijken op Open Monumentendag lees verder...

Heb je altijd al willen weten hoe de binnenkant van dat ene mooie pand eruit ziet? Grijp je kans en kom kijken op Open Monumentendag in de gemeente Groningen. Meer dan 50 monumenten in de gemeente Groningen openen hun deuren en maken de drempel zo laag mogelijk. Iedereen is welkom!

Speciale deelnemers dit jaar zijn de Molukse Kerk en De Olle Kerk in Hoogkerk, de prijswinnende kerk en toren van Garmerwolde, de lege Siebe Jan Boumaschool in de Oosterparkwijk, De Russisch-orthododoxe kerk, het Clubhuis voor Doven en de Synagoge Groningen. Verder zijn er verschillende themawandelingen- en fietstochten.

Ontmoetingsfolder

Binnen en buiten de stad treffen we tal van gebouwen die symbool staan voor diversiteit en ontmoeting. Denk aan hotels, gasthuizen, theaters, scholen, kerken en natuurlijk ook ons prachtige hoofdstation. Deze kaart neemt je mee langs verrassende maar vooral ook heel verschillende plekken en monumenten die alle onomstotelijk Gronings zijn. Ondertussen geven ze door hun aard en functie op heel eigen wijze invulling aan de Groninger cultuur en diversiteit. Benieuwd? Maak dan je eigen route en ontmoet de enorme verscheidenheid van Groningen.

  • De kaart is op zaterdag 11 september gratis af te halen bij het Informatiepunt Open Monumentendag in het Boter en Broodhuisje van de Martinikerk (naast het terras van de Kostery).

 

lees minder

Iedereen Welkom

Iedereen Welkom: dat is het Groningse thema van Open Monumentendag 2021. Monumentale gebouwen openen hun deuren en maken de drempel zo laag mogelijk. We bieden lees verder...

Iedereen Welkom: dat is het Groningse thema van Open Monumentendag 2021. Monumentale gebouwen openen hun deuren en maken de drempel zo laag mogelijk. We bieden een afwisselend programma met daarin allerlei aspecten van diversiteit en gastvrijheid, zowel historisch als actueel van karakter.

Ontmoeting en toegankelijkheid zijn belangrijke thema’s. Groningen als plek van ontmoeting tussen verschillende mensen en culturen. Juist omdat de afgelopen periode allerlei plekken ontoegankelijk waren, kijken we er naar uit om de verhalen van de monumenten in de gemeente Groningen met je te delen.

Heb je altijd al willen weten hoe de binnenkant van dat ene mooie pand eruit ziet? Grijp je kans en kom kijken. Iedereen is welkom!

De meeste monumenten nemen deel op zaterdag 11 september. Enkele panden zijn ook of alleen op zondag 12 september te bezoeken. Let daarom goed op wanneer het monument dat u wilt bezoeken geopend is en of reserveren noodzakelijk is.

Programmafolder

De programmafolder is op zaterdag 11 september op te halen bij het Informatiepunt Open Monumentendag in het Boter en Broodhuisje van de Martinikerk. De programmafolder is vanaf woensdagmiddag 8 september ook af te halen bij de VVV in het Forum.

lees minder
Comité Groningen op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Groningen?

De coördinatie van Open Monumentendag in de gemeente Groningen ligt bij Comité Groningen. Comité Groningen bestaat uit afgevaardigden van de gemeente Groningen, de Groninger Archieven, het Museum aan de A en Comité Open Monumentendag Ten Boer en werkt samen met Comité Open Monumentendag Haren en Platform GRAS.

Deelnemende plaatsen

Groningen, Hoogkerk, Leegkerk, Vierverlaten, Noorddijk, Noorderhoogebrug, Middelbert, Haren, Noordlaren, Garmerwolde, Lellens, Ten Boer, Ten Post, Thesinge, Wittewierum, Woltersum

 
Instagram
Hashtag #omdgroningen21