Open Monumentendag 2023

Comité Helmond

 
 

Monumenten in Helmond

In Helmond doen ook dat jaar weer veel erfgoedinstellingen en monumenten mee aan Open Monumenten Dagen in Helmond. Er is een gevarieerd programma dat niet lees verder...

In Helmond doen ook dat jaar weer veel erfgoedinstellingen en monumenten mee aan Open Monumenten Dagen in Helmond.

Er is een gevarieerd programma dat niet alleen, met alle respect , voor de “grijze bollekes ” is , maar zeker ook voor de kinderen.

In het bijzonder vragen wij uw aandacht voor de nieuwe wandeling vol verrassingen en wetenswaardigheden over een stuk groen erfgoed van Helmond : de Warande in Helmond

Deze wandeling is op zaterdag 9 en zondag 10 september verkrijgbaar aan de stand van het IVN aan de ingang van de Warande tegenover de Warandelaan.

lees minder

Levend Erfgoed

Het programma telt 3 kerken, alle drie rijksmonument. Deze kerken vertellen de traditie van de katholieke kerk. Daarnaast is er ruim aandacht voor het groen lees verder...

Het programma telt 3 kerken, alle drie rijksmonument. Deze kerken vertellen de traditie van de katholieke kerk. Daarnaast is er ruim aandacht voor het groen erfgoed, namelijk de Warande. Hiervoor is een nieuwe wandeling samengesteld. In loods20 zijn de draaiorgels en de groet dansorgels te zien en en vooral te horen.

In het Kasteel van Helmond vertellen de bewoners het verhaal van de kasteel. In de ridderzaal is een expositie van archeologische vondsten. Buiten zijn er allerlei spellen.

Het zeer kenmerkende helmondse dialect valt zeker onder het erfgoed. we besteden er aandacht op zondag in het speelhuis. En als dat dan nog niet genoeg is ;ga dan ook eens kijken hoe de mensen in Helmond 50 jaar geleden de kost verdienden in het Industrieel Atrium.

We beginnen dit weekend met historische filmbeelden van Helmond in de Cacaofabriek.

lees minder
Comité Helmond op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Helmond?

Het plaatselijke comité bestaat uit diverse erfgoedinstelling met een monumentaal onderkomen:

Monumenten Werkgroep Helmond ( coördinatie )

IVN Helmond

Draaiorgelmuseum

St. Trudokerk

St. Luciakerk

H. Lambertuskerk

Museum Helmond / Kasteel

Industrieel Atrium

 

Deelnemende plaatsen
 
Onze partners