Open Monumentendag 2021

Comité Kaag en Braassem

 
 
Ontdek de mooiste monumenten
van Kaag en Braassem en omgeving.

Open Monumentendag Kaag en Braassem

In aangepaste vorm wordt in Kaag en Braassem meegedaan aan Open Monumentendag. Een fiets- of wandeltocht langs de monumenten maakt dat iedereen, met inachtneming van lees verder...

In aangepaste vorm wordt in Kaag en Braassem meegedaan aan Open Monumentendag. Een fiets- of wandeltocht langs de monumenten maakt dat iedereen, met inachtneming van de RIVM-richtlijnen, monumenten kan bekijken. Van buiten en soms van binnen.

Meer informatie over het programma is te vinden op www.rondomkaagenbraassem.nl.

 

Vanaf de bank monumenten bekijken?

Dan zijn de volgende documentaires een aanrader:

  • Vroeger waren er veel (spook)verhalen over molens, duivels en molen en zwarte katten en molens. En dan is er ook nog de molentaal. Alice de Wit van de Blauwemolen in Rijpwetering legt uit hoe dit werkt.
  • Wist je dat de molentweegang Kalkmolen en Doesmolen in Hoogmade afhankelijk van elkaar zijn om goed te kunnen werken? Molenaars Arie Driesprong en Rinus Schutten vertellen erover!
  • Benieuwd hoe een molen er nou precies van binnen uit ziet? En met welke technieken er soms honderden jaren geleden al bedacht werden om de molens (nu nog steeds) werkend te houden? Molenaar Pieter den Haan van de Veendermolen in Roelofarendsveen legt je dat piekfijn uit.
lees minder
Comité Kaag en Braassem op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Kaag en Braassem?

Kaag en Braassem Promotie is organisatie voor gebiedspromotie met als doel de gemeente Kaag en Braassem en haar regio op de kaart zetten voor bewoners, toeristen en recreanten. Meer mensen moeten het gebied weten te vinden. Voor de activiteiten is een vast team werkzaam. De organisatie is o.a. actief met de lokale edities van Open Monumentendag en Nationale Molendag.

Beleef het verhaal
Proef echte boerenkaas. Vaar over de Kagerplassen en het Braassemermeer. Bekijk molens, kerken en monumenten. Geniet op een van de vele terrassen. Maar ontdek vooral de bijbehorende verhalen, die van uw bezoek een bijzondere ervaring maken.

 

Nieuwsbrief De Sleutel
Gek op monumenten? Meld je dan aan voor De Sleutel:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deelnemende plaatsen