Open Monumentendag 2021

Comité Lopik

 
 
Ontdek de mooiste monumenten
van Lopik en omgeving.

Open Monumentendagen in Lopik

Open Monumentendag in 2020 is een samenwerking tussen stichting Kunst en Cultuur Lopik en Het Zendstation, dat tevens onze gastheer is, stichting Omroep Zender Museum, lees verder...

Open Monumentendag in 2020 is een samenwerking tussen stichting Kunst en Cultuur Lopik en Het Zendstation, dat tevens onze gastheer is, stichting Omroep Zender Museum, werkgroep Archeologische Vondsten van stichting Lopikerkapel, met hulp van vele enthousiaste vrijwilligers, waaronder oud-medewerkers van Nozema.

De centrale locatie van deze Open Monumentendag is Het Zendstation.

lees minder

Leermonument - Zenden en ontvangen

De locatie voor Open Monumentendag 2020 is Het Zendstation, aan de Biezendijk 3 in Lopikerkapel. Dit ligt aan de grens tussen Lopik en IJsselstein. Deze lees verder...

De locatie voor Open Monumentendag 2020 is Het Zendstation, aan de Biezendijk 3 in Lopikerkapel. Dit ligt aan de grens tussen Lopik en IJsselstein. Deze locatie biedt zoveel ruimte, dat we dit evenement Corona-proof kunnen organiseren.

Het Zendstation was jarenlang het Nederlandse radiohart, met de middengolfzenders Hilversum 1 en Hilversum 2 van Nozema.

Dit past goed bij het nationale thema van Open Monumentendag voor dit jaar: “Leermonument”. Nu denk je daarbij wellicht in eerste instantie aan een school of universiteit, maar als je je realiseert welke rol de media spelen in informatieverstrekking, ontwikkeling en educatie, is dit zendergebouw van de Binnenlandse Radio Omroep zeker een logische keuze. Als ondertitel geven we het thema mee: “Zenden en ontvangen”, in de lijn met het karakter van het gebouw, maar ook omdat het zenden en ontvangen, op welke manier dan ook, de bron is voor kennisoverdracht en leren.

Het Zendstation is op zich al een bezichtiging waard, maar in het gebouw zijn verschillende presentaties en tentoonstelling. Informatie over het programma vindt u bij het monument “Het Zendstation“.

lees minder
Comité Lopik op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Lopik?

Het comité van Lopik bestaat uit het bestuur van Stichting Kunst en Cultuur Lopik, ieder jaar aangevuld met leden van de buurtvereniging, andere verenigingen of organisaties of inwoners van de kern waar Open Monumentendag dat jaar gehouden wordt.

Nieuwsbrief De Sleutel
Gek op monumenten? Meld je dan aan voor De Sleutel:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deelnemende plaatsen

De Open Monumentendag in 2020 is een samenwerking tussen stichting Kunst en Cultuur Lopik en Het Zendstation, dat tevens onze gastheer is, stichting Omroep Zender Museum, werkgroep Archeologische Vondsten van stichting Lopikerkapel, met hulp van vele enthousiaste vrijwilligers, waaronder oud-medewerkers van Nozema.