Open Monumentendag 2023

Comité Nijmegen

 
 

Open Monumentendag Nijmegen

Op 10 en 11 september bent u van harte welkom in Nijmegen. Meer dan 50 monumenten zijn te bezoeken in de oudste stad van Nederland. lees verder...

Op 10 en 11 september bent u van harte welkom in Nijmegen.

Meer dan 50 monumenten zijn te bezoeken in de oudste stad van Nederland. Er zijn tal van rondleidingen, lezingen en exposities. Voor sommige rondleidingen heb je (gratis) kaartjes nodig die je vooraf reserveert. Dit is duidelijk vermeld bij het desbetreffende monument.

Er is een leuk kinderprogramma, om te kijken en te doen in verschillende monumenten. Historisch Nijmegen heeft voor iedereen veel te bieden!

Het actuele programma met programmaboekje staat op  https://openmonumentendagnijmegen.nl/

In het Stadhuis Nijmegen (Korte Nieuwstraat 6) zijn programmaboekjes verkrijgbaar.

 

lees minder
Wie is Comité Nijmegen?

Open Monumentendag Nijmegen wordt georganiseerd om inwoners èn bezoekers te verbinden met Nijmeegse monumenten en het daaraan verbonden culturele erfgoed. We zijn ervan overtuigd dat  het behoud van het Nijmeegse culturele erfgoed van maatschappelijk en economisch belang is. Dat willen we doorgeven aan volgende generaties.

Open Monumentendag Nijmegen zorgt voor een ontmoeting tussen verleden, heden en toekomst.

Open Monumentendag Nijmegen dankt haar bestaan mede aan de vele enthousiaste  monumentenbeheerders en vrijwilligers in de stad. Zonder hun inzet, harde werken, bereidwilligheid en creativiteit was en is Open Monumentendag ondenkbaar.

Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Uitgelicht
  • Open Monumenten Special
    De Open Monumentendag Special is een (regionale) variant van de Open Monumentendag. Net als bij de reguliere Open Monumentendag gaan...