Fotograaf: Foto Ber de Lange
 
Open Monumentendag 2021

Comité Purmerend

 
 

Comité Open Monumentendag Purmerend

Het comité Open Monumentendag Purmerend organiseert ieder jaar leuke activiteiten in de monumenten van Purmerend. Dit comité bestaat uit vertegenwoordigers van het Purmerends Museum, Waterlands lees verder...

Het comité Open Monumentendag Purmerend organiseert ieder jaar leuke activiteiten in de monumenten van Purmerend. Dit comité bestaat uit vertegenwoordigers van het Purmerends Museum, Waterlands Archief, Vereniging Historisch Purmerend (VHP), Archeologische Werkgroep Purmerend (AWP), het Gilde en de gemeente Purmerend.

lees minder

Mijn monument is jouw monument

In Purmerend en Beemster zijn op Open Monumentendag allerlei monumenten open voor publiek en zijn door leuke activiteiten de monumenten ook zelf te beleven. Het lees verder...

In Purmerend en Beemster zijn op Open Monumentendag allerlei monumenten open voor publiek en zijn door leuke activiteiten de monumenten ook zelf te beleven.

Het thema dit jaar ‘inclusie’, met als slogan ‘Mijn monument is jouw monument’, sluit mooi aan bij de komende fusie tussen de gemeenten Purmerend en Beemster. Een goede gelegenheid voor de inwoners van beide gemeenten om elkaars monumenten en daarmee elkaars geschiedenis te ontdekken.

Bezoekers kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals in Purmerend de rondwandelingen in de binnenstad van Purmerend onder leiding van de gidsen van het Gilde, of de muziekproeverij door vier houtblazers van Harmonie Crescendo.

Dit jaar is het ook mogelijk digitaal kennis te maken met de fusiegemeenten Purmerend en Beemster. Op de erfgoedwebsite van het Waterlands Archief staan de kennismakingen in twee presentaties met foto’s en beschrijvingen van monumenten en andere historische en/of bijzondere locatie, natuur/tuinen en stadswijken, zie www.waterlandopdekaart.nl/kennismaking-met-purmerend en www.waterlandopdekaart.nl/kennismaking-met-beemster.

lees minder
Comité Purmerend op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Purmerend?

Het comité stelt zich voor:

Saskia van der Berg, Purmerends Museum

Mathilde Kors, Waterlands Archief

Hans Bakker, Vereniging Historisch Purmerend (VHP)

Ivo Duppen, Archeologische Werkgroep Purmerend (AWP)

Henk Berends, het Gilde

Atie Schenk, gemeente Purmerend

Deelnemende plaatsen

Bezoek ook de Open Monumentendag in Beemster!