Fotograaf: Ber de Lange
 

Pers

Levend Erfgoed in Purmerend tijdens de Open Monumentendag op 9 en 10 september

Tijdens Open Monumentendag kunt u niet alleen monumenten bezoeken. Aan de hand van het thema ‘Levend Erfgoed’ organiseert het Comité Open Monumentendag Purmerend zowel in Purmerend als in het UNESCO-werelderfgoed Beemster verschillende activiteiten. Bijvoorbeeld een dorpswandeling, speciale tentoonstellingen in musea, filmtentoonstellingen of meekijken in de smederij

Wandelroutes en historische schepen

Er zijn meer dan 25 activiteiten in de gemeente waar u uit kunt kiezen. U kunt meelopen of fietsen langs allerlei speciaal gemaakte routes door Purmerend en de Beemsterpolder. De routes komen langs verschillende monumenten in de gemeente en zijn bedoeld om zelf te kunnen wandelen of fietsen. Volgt u liever een rondleiding met een gids? Loop dan bijvoorbeeld mee met de dorpswandeling in de Westbeemster, langs onder andere de Wereldtuin, de kerk Johannes de Doper, het naastgelegen klooster en de Kerckhaen.

Aan de Beemsterburgwal in Purmerend liggen tijdens de Open Monumentendagen 5 historische schepen. U kunt de schepen van binnen en buiten bekijken. Met een aantal schepen kunt u meevaren. Het oudste schip komt uit 1896. Er is ook een schouw aanwezig. Dit kleine schip is bijzonder omdat het origineel hiervan ooit gebouwd is in Purmerend en dit de enige replica is.