Fotograaf: Floor ten Brink
 
Open Monumentendag 2023

Comité Rheden en Rozendaal

 
 

Levend Erfgoed

Erfgoed is te beleven bij het dorpsfeest in Velp, met fanfare, vogelschieten en ringsteken. We zien het erfgoed in ambachten, zoals bier brouwen en houtsnijden, lees verder...

Erfgoed is te beleven bij het dorpsfeest in Velp, met fanfare, vogelschieten en ringsteken. We zien het erfgoed in ambachten, zoals bier brouwen en houtsnijden, in uitvoerende kunsten en beeldende kunst.

Drie monumentale boerenbedrijven die al generaties in de familie zijn, tonen hoe ze traditie combineren met nieuwe ontwikkelingen. In Rozendaal kunt u de voortgaande restauratie van een oude boerderij bekijken.

Op begraafplaatsen wordt verteld over de riten en gebruiken rond begraven en herdenken.

Ruim 40 particuliere eigenaren en organisaties in Rheden en Rozendaal doen mee aan deze editie van OMD. Er is voor iedereen iets te beleven. Het comité wenst bezoekers en allen die meewerken een mooi weekend toe!

lees minder
Comité Rheden en Rozendaal op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Rheden en Rozendaal?

Rond OMD werkt Rheden samen met de naburige gemeente Rozendaal. De leden van het Comité hebben elk een van de zeven dorp onder hun hoede.

Samen zorgen we elk jaar weer voor een mooi weekend.

Aanvullende informatie over de monumenten in onze gemeente vindt u op de website van Erfgoed ‘Rheden op de Kaart’. www.rhedenopdekaart.nl/

Deelnemende plaatsen

 

De gemeenten Rheden en Rozendaal werken samen in één comité.

Rheden bestaat uit de dorpen Velp, Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren, Spankeren en Laag Soeren.