Open Monumentendag 2023

Comité Schagen

 
 

Open Monumentendag

Zaterdag 9 september 2023 van 11 tot 16 uur. Voor deze dag zijn er maar liefst 4 superleuke fietsroutes/puzzeltochten uitgezet die langs vele prachtige monumenten lees verder...

Zaterdag 9 september 2023 van 11 tot 16 uur. Voor deze dag zijn er maar liefst 4 superleuke fietsroutes/puzzeltochten uitgezet die langs vele prachtige monumenten in de diverse dorpen van de gemeente gaan. Daarnaast is er een wandelroute uitgezet in de stad Schagen zelf. De diverse routes worden in de week voorafgaand aan de Open Monumentendag gepubliceerd in het Schager Nieuwsblad en op www.monumentenschagen.nl.

Digitale stadswandeling

Ook is er een digitale stadswandeling door de stad Schagen die langs monumenten in het centrum gaat. Te vinden via izi.travel via de Izi.travel app. (www.izi.travel.nl) Vervolgens zoeken op ‘Schagen’, of Rondje Schagen (monumenten)).

Bezoek monumenten

Tijdens de Open Monumentendag van zaterdag 9 september 2023 zijn o.a. de volgende monumenten van 11.00 tot 16.00 uur tevens gratis te bezoeken.

Verschillende molens en kerken in de Zijpe, de Hervormde Kerk in Eenigenburg, Korenmolen De Hoop in ’t Zand, de Oude Ursulakerk in Warmenhuizen, Waarlandsmolen in Waarland, de Grebmolen in Schoorldam, de Schuurkerk in Krabbendam, het kerkje van Valkkoog, de Slottorens in Schagen en de Grote Kerk in Schagen.

 

 

 

lees minder
Comité Schagen op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Deelnemende plaatsen

De 4 fietsroutes/puzzeltochten die zijn uitgezet voor de Open Monumentendag van de gemeente Schagen gaan langs diverse pittoreske dorpen met namen als Krabbendam, Oudesluis, Schagerbrug, Warmenhuizen, Eenigenburg, Burgerbrug, Schagerbrug, Callantsoog, ’t Zand, Waarland, Sint Maarten, Valkkoog, Dirkshorn, Sint Maartensbrug en Sint Maartensvlotbrug. In iedere fietsroute zijn een paar van deze dorpen opgenomen, zodat er diverse afstanden afgelegd kunnen worden. Voor het centrum van de stad Schagen is er een wandelroute/puzzeltocht uitgezet.