Open Monumentendag 2023

Comité West Betuwe

 
 

Open Monumentendag in de gemeente West Betuwe

Door de eeuwen heen heeft West Betuwe een rijke geschiedenis opgebouwd. Pittoreske dorpen en middeleeuwse stadjes stonden eeuwen terug op zichzelf. Nu zijn ze verbonden lees verder...

Door de eeuwen heen heeft West Betuwe een rijke geschiedenis opgebouwd. Pittoreske dorpen en middeleeuwse stadjes stonden eeuwen terug op zichzelf. Nu zijn ze verbonden door de slingerende Linge en de robuuste Waal. Hier voert de geschiedenis u mee langs monumentale kerken, molens, forten, kasteeltuinen én een sluis die eeuwen terug dienst deed als smokkelroute. Maar ook langs karakteristieke eeuwenoude boerderijen en notabele woningen.

Het thema dit jaar is ‘Duurzaamheid’. Monumenten zijn door hun leeftijd duurzaam. Maar om ons erfgoed door te geven aan volgende generaties, worden ‘groene’ aanpassingen steeds belangrijker. Ontdek hoe sommige monumenten in West Betuwe hier al op creatieve wijze invulling aan geven. Met behoud van de cultuurhistorische waarde.

En als ik u een tip mag geven? Laat de auto thuis als het kan en pak de fiets om op ontdekkingstocht te gaan. Neem ook eens een kijkje op www.beleefwestbetuwe.nl. En laat u verrassen wat er nog meer te beleven is in West Betuwe.

Ik wens u een bijzonder mooie route langs de monumenten van West Betuwe.

Wethouder Rutger van Stappershoef

lees minder
Wie is Comité West Betuwe?

De gemeente West Betuwe coördineert deelname aan de Open Monumentendag.

Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Uitgelicht
  • Open Monumenten Special
    De Open Monumentendag Special is een (regionale) variant van de Open Monumentendag. Net als bij de reguliere Open Monumentendag gaan...