Open Monumentendag 2021

Comité West Betuwe

 
 

Open Monumentendag in de gemeente West Betuwe

Door de eeuwen heen heeft West Betuwe een rijke geschiedenis opgebouwd. Pittoreske dorpjes en stadjes stonden eeuwen terug op zichzelf. Nu zijn ze verbonden door lees verder...

Door de eeuwen heen heeft West Betuwe een rijke geschiedenis opgebouwd. Pittoreske dorpjes en stadjes stonden eeuwen terug op zichzelf. Nu zijn ze verbonden door de slingerende Linge en de robuuste Waal. Hier voert de geschiedenis u mee langs monumentale kerkjes, molens, forten, een heuse kasteeltuin én een sluis die eeuwen terug dienst deed als smokkelroute. Ik ben heel blij met het thema van dit jaar: ‘Mijn monument is jouw monument’. Ik vind het kenmerkend voor de West Betuwse gastvrijheid. We zetten letterlijk de deuren voor u open.
Neem de rust en de tijd om ons te ontmoeten. Ik wens iedereen een bijzonder mooie route langs de monumenten van West Betuwe. En als ik een tip mag geven: pak de fiets en geniet ook van de schoonheid van het rivierengebied, de karakteristieke eeuwenoude boerderijen en notabele woningen.
Welkom in West Betuwe.
Wethouder Rutger van Stappershoef

lees minder
Comité West Betuwe op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité West Betuwe?

De gemeente West Betuwe coördineert deelname aan de Open Monumentendag.

Deelnemende plaatsen
 
Instagram
Hashtag #OMD2021 WestBetuwe