Open Monumentendag 2022

Comité Zeist

 
 

Welkom bij het Historisch Weekend in Zeist!

Op 10 en 11 september doet Zeist mee aan Open Monumentendag. Graag nodig ik u uit om deze dagen extra te genieten van het prachtige lees verder...

Op 10 en 11 september doet Zeist mee aan Open Monumentendag. Graag nodig ik u uit om deze dagen extra te genieten van het prachtige erfgoed in onze gemeente. Het erfgoed dat zo beeldbepalend is voor onze identiteit als Zeistenaren.

Tijdens het Open Monumentendagweekend bent u van harte welkom op bijzondere plaatsen die anders vaak niet toegankelijk zijn voor publiek. Waar mogelijk sluiten we in Zeist aan bij het landelijke thema van dit jaar.

Dankzij de grote variatie aan Zeister monumenten is het ook dit jaar weer gelukt om een afwisselend programma samen te stellen. U vindt hier het volledige aanbod.

Ik wil het Geheugen van Zeist bedanken voor de uitstekende organisatie. Ik ben trots op de manier waarop de verschillende erfgoedpartners elkaar binnen deze koepel steeds beter weten te vinden. Door het bundelen van krachten kunnen we de mooie verhalen over de geschiedenis van Zeist nog beter aan u vertellen. Extra leuk dit jaar is de samenwerking met Stichting CultuurZeist die op allerlei manieren zal zorgen voor passende activiteiten in of bij de monumenten.

Ik dank ook graag alle eigenaren en gebruikers van monumenten én alle vrijwilligers voor hun medewerking aan Open Monumentendag.

Zeist bruist, ook op het gebied van historie. Ik wens u een plezierige dag toe!

Marcel Fluitman (wethouder Erfgoed en Cultuur)

lees minder
Wie is Comité Zeist?

Welkom bij het Historisch Weekend

Binnen de gemeente Zeist zijn verschillende erfgoedorganisaties actief. Deze werken samen onder de naam Geheugen van Zeist. Hoogtepunt is het Historisch Weekend in september, waarin we het verleden van Zeist voor het voetlicht brengen.

We kiezen dit jaar voor het vieren van een dubbele Open Monumentendag op 10 en 11 september. U bent dan van harte welkom op plaatsen die vaak niet toegankelijk zijn voor publiek. Bij vele monumenten kunt u bovendien genieten van extra activiteiten. We zijn blij dat het ook dit jaar is gelukt om een mooi programma voor u te organiseren. Helpt u ons mee om alles goed en veilig te laten verlopen?

Op deze site vindt u alle belangrijke info bij elkaar. Het beeldmateriaal is afkomstig uit de archieven van de erfgoedpartners of van de eigenaren/gebruikers van de monumenten. De informatie is ook beschikbaar in de vorm van een boekje. U kunt dat gratis downloaden van deze site of afhalen op allerlei locaties: de grootste voorraden zijn beschikbaar in de publiekshal van het gemeentehuis en de Marotzaal in Slot Zeist. Daarnaast liggen er exemplaren bij Het Hernhutter Huis, Figi, De Klinker, het Kunstenhuis, Het Jagershuys, camping De Krakeling, Oud London, Het Beauforthuis, De Pyramide van Austerlitz, Dorpshuis Austerlitz, Bergzicht en diverse locaties in Den Dolder.

Heel veel plezier!

Peter de la Mar (projectmanager Geheugen van Zeist)

Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Uitgelicht
  • Mijn Monument
    In ‘Mijn Monument’ delen monumentliefhebbers uit het hele land verhalen over monumenten.
Onze partners