Open Monumentendag 2021

Comité Zeist

 
 
Ontdek de mooiste monumenten
van Zeist en omgeving.

Welkom bij het Historisch Weekend in Zeist!

Op 12 september doet Zeist mee aan Open Monumentendag. Graag nodig ik u uit om deze dag extra te genieten van het prachtige erfgoed in lees verder...

Op 12 september doet Zeist mee aan Open Monumentendag. Graag nodig ik u uit om deze dag extra te genieten van het prachtige erfgoed in onze gemeente. Het erfgoed dat zo beeldbepalend is voor onze identiteit als Zeistenaren.

Tijdens Open Monumentendag bent u van harte welkom op bijzondere plaatsen die anders vaak niet toegankelijk zijn voor publiek. Waar mogelijk sluiten we in Zeist aan bij het landelijke thema van dit jaar: Leermonument. Denk daarbij aan scholen, kerken (geloofsleer), maar bijvoorbeeld ook aan de ambachtelijke kennis bij de Broedergemeente die jarenlang werd doorgegeven aan volgende generaties. Dankzij de grote variatie aan Zeister monumenten is het ook dit jaar weer gelukt om een afwisselend programma samen te stellen. Daarbij is uiteraard rekening gehouden met de actuele Coronamaatregelen. U vindt hier het volledige aanbod.

Ik wil het Geheugen van Zeist bedanken voor de organisatie. Ik ben trots op de manier waarop de verschillende erfgoedpartners elkaar binnen dit samenwerkingsverband steeds beter weten te vinden. Door het bundelen van krachten kunnen we de mooie verhalen over de geschiedenis van Zeist nog beter aan u vertellen.

Ik dank ook graag alle eigenaren en gebruikers van monumenten én alle vrijwilligers voor hun medewerking aan Open Monumentendag.

Zeist bruist, ook op het gebied van historie. Ik wens u een plezierige dag toe!

Marcel Fluitman (wethouder Cultuur)

lees minder
Comité Zeist op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Zeist?

Binnen de gemeente Zeist zijn verschillende erfgoedorganisaties actief. Deze werken samen onder de naam Geheugen van Zeist. Hoogtepunt is het Historisch Weekend in september, waarin we het verleden van Zeist voor het voetlicht brengen.

Op zaterdag 12 september vieren we Open Monumentendag. U bent dan van harte welkom op plaatsen die vaak niet toegankelijk zijn voor publiek. Bij diverse monumenten kunt u bovendien genieten van extra activiteiten.

Heel veel plezier, namens het Geheugen van Zeist!

Peter de la Mar

Nieuwsbrief De Sleutel
Gek op monumenten? Meld je dan aan voor De Sleutel:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deelnemende plaatsen
 
Onze partners