Open Monumentendag 2020

Comité Zeist

 
 
Ontdek de mooiste monumenten
van Zeist en omgeving.

Welkom bij het Historisch Weekend in Zeist!

Op 14 en 15 september vindt in Zeist het Historisch Weekend plaats. Graag nodig ik u uit om tijdens dit weekend extra te genieten van lees verder...

Op 14 en 15 september vindt in Zeist het Historisch Weekend plaats. Graag nodig ik u uit om tijdens dit weekend extra te genieten van het prachtige erfgoed in onze gemeente. Het erfgoed dat zo beeldbepalend is voor onze identiteit als Zeistenaren.

Zaterdag 14 september is het Open Monumentendag. U bent dan van harte welkom op bijzondere plaatsen die anders vaak niet toegankelijk zijn voor publiek. Waar mogelijk sluiten we in Zeist aan bij het landelijke thema van dit jaar: Plekken van Plezier. De nadruk ligt dus op monumenten die ooit zijn gebouwd of aangelegd als plek van plezier. Denk daarbij aan theaters, muziekscholen en musea, maar bijvoorbeeld ook aan parken en bossen. Dankzij de grote variatie aan Zeister monumenten is het ook dit jaar weer gelukt om een afwisselend programma samen te stellen vol extra activiteiten. U vindt op deze site het volledige programma.

Op zondag 15 september 2019 komt de geschiedenis van Zeist tot leven in en om Slot Zeist. Er is van alles te doen in een historische context: oudhollandse spelen, rondleidingen, kanovaren, tentoonstellingen, tokkelen, een speurtocht, ontmoetingen met historische personages en nog veel meer. Een fantastisch evenement voor jong en oud. Alle informatie vindt u hier.

Ik wil het Geheugen van Zeist bedanken voor de organisatie van het Historisch Weekend . Ik ben trots op de manier waarop de verschillende erfgoedpartners elkaar binnen dit samenwerkingsverband steeds beter weten te vinden. Door het bundelen van krachten kunnen we de mooie verhalen over de geschiedenis van Zeist nog beter aan u vertellen.

Ik dank ook graag alle eigenaren en gebruikers van monumenten én alle vrijwilligers voor hun medewerking aan het Historisch Weekend.

Zeist bruist, ook op het gebied van historie. Ik wens u een plezierig Historisch Weekend toe!

Marcel Fluitman (wethouder Cultuur)

lees minder
Wie is Comité Zeist?

Binnen de gemeente Zeist zijn verschillende erfgoedorganisaties actief. Deze werken samen onder de naam Geheugen van Zeist. Hoogtepunt is het Historisch Weekend in september, waarin we het verleden van Zeist voor het voetlicht brengen.

Op zaterdag 14 september vieren we Open Monumentendag. U bent dan van harte welkom op plaatsen die vaak niet toegankelijk zijn voor publiek. Bij diverse monumenten kunt u genieten van extra activiteiten.

Zondag 15 september komt de geschiedenis van Zeist tot leven tijdens de Historische Doedag in en om Slot Zeist. Meer info vindt u hier.

Heel veel plezier!

Peter de la Mar, Petra Koek, Marja Vermeulen en Jelle Verhoeks

Nieuwsbrief De Sleutel
Gek op monumenten? Meld je dan aan voor De Sleutel:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Uitgelicht
  • Mijn Monument
    In ‘Mijn Monument’ delen monumentliefhebbers uit het hele land verhalen over monumenten.