Open Monumentendag 2022

Comité Zeist

 
 

Welkom bij het Historisch Weekend in Zeist!

Op 10 en 11 september zijn in Zeist de jaarlijkse Open Monumentendagen. Ik nodig u graag uit om deze dagen kennis te maken met het lees verder...

Op 10 en 11 september zijn in Zeist de jaarlijkse Open Monumentendagen. Ik nodig u graag uit om deze dagen kennis te maken met het schitterende erfgoed binnen onze gemeentegrenzen. Erfgoed waar we samen trots op mogen zijn!

Tijdens het Open Monumentendagweekend bent u van harte welkom op bijzondere plaatsen die anders vaak niet toegankelijk zijn voor publiek. Het programma is dit jaar nog uitgebreider dan voorheen en omvat een breed palet aan monumenten. Het landelijke thema ‘Duurzaamheid’ komt daarbij op allerlei manieren terug. U vindt op deze site het volledige aanbod.

Ik bedank Geheugen van Zeist voor de uitstekende organisatie. Ik ben blij dat de verschillende erfgoedpartners binnen deze koepel hun krachten bundelen om de mooie verhalen over de geschiedenis van Zeist aan u te vertellen. Daarnaast spreek ik mijn dank uit aan Stichting CultuurZeist die opnieuw zorgt voor de culturele aankleding van diverse monumenten.

Ik dank ook graag alle eigenaren en gebruikers van monumenten én alle vrijwilligers voor hun medewerking aan Open Monumentendag.

Zeist is een prachtige gemeente, ook op het gebied van historie. Ik wens u veel plezier!

Walter van Dijk (wethouder Cultureel Erfgoed en monumenten)

lees minder
Comité Zeist op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Zeist?

Welkom bij het Historisch Weekend

Binnen de gemeente Zeist zijn verschillende erfgoedorganisaties actief. Deze werken samen onder de naam Geheugen van Zeist. Hoogtepunt is het Historisch Weekend in september, waarin we het verleden van Zeist voor het voetlicht brengen.

We kiezen dit jaar voor het vieren van een dubbele Open Monumentendag op 10 en 11 september. Wij zijn blij dat het ook dit jaar is gelukt om een mooi programma voor u te organiseren. U bent van harte welkom op zo’n 40 locaties met volop aanvullende activiteiten. Helpt u ons mee om alles goed en veilig te laten verlopen?

Op deze site vindt u alle belangrijke info bij elkaar. Het beeldmateriaal is afkomstig uit de archieven van de erfgoedpartners of van de eigenaren/gebruikers van de monumenten. De informatie is ook beschikbaar in de vorm van een boekje. U kunt dat vanaf 1 september gratis downloaden van deze site of afhalen op allerlei locaties: de grootste voorraden zijn beschikbaar in de publiekshal van het gemeentehuis en de Marotzaal in Slot Zeist. Daarnaast liggen er exemplaren bij Het Hernhutter Huis, Figi, De Klinker, het Kunstenhuis, Het Jagershuys, camping De Krakeling, Oud London, Het Beauforthuis, De Pyramide van Austerlitz, Dorpshuis Austerlitz, Bergzicht en diverse locaties in Den Dolder.

Heel veel plezier!

Peter de la Mar (projectmanager Geheugen van Zeist)

Deelnemende plaatsen
 
Onze partners