Fotograaf: Natuurmonumenten
 

Routes

Fiets door het cultuurlandschap van De Ronde Venen

Op een steenworp afstand van Amsterdam biedt De Ronde Venen talloze recreatiemogelijkheden. De Vinkeveense Plassen met haar heldere water trekken dagrecreanten uit heel Nederland die er zwemmen, zeilen en duiken. Het charmante beschermde dorpsgezicht van Abcoude, het eeuwenoude en cultuurhistorisch waardevolle Geinlandschap onderdeel van het klassieke Hollandse veenweidegebied met zijn agritoerisme, zijn een bezoek waard voor wie wil onthaasten. Ook is De Ronde Venen een prima vertrekpunt om het Groene Hart via fiets-, wandel- en vaarroutes te ontdekken.

Ontdek nu de forten van de Ronde Venen met deze prachtige fietsroute langs Fort aan de Drecht (Pannekoekenrestaurant), Fort bij Uithoorn, Fort Waver-Amstel (Wijnfort), Fort in de Botshol, Fort aan de Winkel, Fort bij Abcoude en Fort bij Nigtevecht (Gedenkplaats).

Bereikbaarheid fortenroute
Goede startpunten voor de route zijn: de Toeristische Overstappunten in Vinkeveen en De Witte Dame in Abcoude, station Abcoude, carpoolterrein A2 Abcoude en Fort aan de Drecht. In Uithoorn en Vinkeveen zijn diverse fietsverhuurders. Het pontje bij fort Waver-Amstel vaart dagelijks tussen 9.00 en 18.00 uur.

Deze fortenroute maakt gebruik van het fietsknooppuntensysteem (44 km), met mogelijkheden om een deel van de route te fietsen. Op de kaart zijn handige startpunten, de forten en horeca langs de route aangegeven.